пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Районний семінар бібліотечних працівників «Сільська бібліотека в умовах соціальних і економічних перетворень» (Білин -2014)

Для значної частини населення, перш за все для сільських мешканців, бібліотеки є найдоступнішим, а в багатьох випадках - єдиним засобом отримання необхідної інформації.
Приємно відмітити, що попри все, люди читають, відкриваються для спілкування і, не зважаючи на те, що нової літератури надходить мало, читачі знаходять потрібну інформацію. Приходять до бібліотеки з друзями, набирають книжок на вихідні, канікули і щиро радіють, отримавши щось новеньке почитати у вільний час.
Бібліотека, популяризуючи читання як один із видів дозвілля, стає центром інтелектуального дозвілля, місцем спілкування, допомагає читачам розкрити свої здібності, показати свій інтелектуальний розвиток.

пʼятницю, 16 травня 2014 р.

"Чи потрібна в Рахові бібліотека?" Результати вуличного опитування жителів міста.


14 травня працівники Рахівської районної бібліотеки провели вуличну акцію з метою вивчення громадської думки щодо подальшого розвитку бібліотеки, виявити різні погляди громади на сучасний бібліотечний сервіс привернути увагу громадськості до питань діяльності бібліотеки, а також дізнатись якою її бачать рахівчани в майбутньому. 

Як виявилось, переважна більшість опитаних знають про діяльність районної бібліотеки завдяки постійній рекламі своїх послуг через блог, соціальні мережі, рекламі на місцевому кабельному телебаченні, а також регулярним публікаціям заходів, що проводяться в книгозбірні та висвітлюються на шпальтах місцевої районної газети „Зоря Рахівщини”.