середу, 25 червня 2014 р.

Фото-звіт: "Майбутнє варто планувати"


26 червня бібліотекарі Рахівської ЦБС провели вуличну акцію за проектом „Майбутнє варто планувати”
в рамках програми „Здоров"я жінок України”. Бібліотекарі знайомили перехожих рахівчан з даним проектом,

роботою, яка проводиться в районній бібліотеці та розповідали про сучасні
засоби контрацепції. Також були роздані інформаційні та рекламні буклети за
даною темою.


четвер, 19 червня 2014 р.

Vivat Library!: Завжди пам'ятай!

Vivat Library!: Завжди пам'ятай!: 22 червня Україна відзначатиме День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни. Пропонуємо вашій увазі книжкову виставку «Не потому л...

вівторок, 3 червня 2014 р.

Доступ до публічної інформації – важливий елемент розбудови демократичної держави

Станом на 1 червня 2014 року на території Закарпаття  створено і діє  тридцять шість   Центрів доступу  населення до публічної інформації. Створення таких Центрів стало можливим  завдяки реалізації спільного проекту БФ «Центр громадських інціатив» (м. Перечин), Закарпатської обласної універсальної бібліотеки ім.Ф Потушняка та ще 7 районних бібліотек, серед яких і  Рахівська  ЦБС, під назвою «Сприяння реалізації прав сільського населення на доступ до публічної інформації», який реалізується за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Метою проекту є сприяння реалізації права громадян на доступ до публічної інформації через застосування та використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.
Створені центри у бібліотеках дають можливість підвищити рівень електронної грамотності сільського населення з питань доступу до публічної інформації, інформувати жителів сільських населених пунктів про публічну інформацію органів влади місцевого, районного, обласного та державного рівнів.
На території нашого району Центри доступу до публічної інформації створені на базі районної бібліотеки та  бібліотек-філій  сіл  Ділове, Костилівка та Білин, які мають доступ до мережі Інтернет.