вівторок, 30 вересня 2014 р.

«Бібліотека – територія ідей» (Святкування Всеукраїнського дня бібліотек)


 «Любов до книги – необхідна умова загальної культури людини. 
Без неї неможливо стати хорошим спеціалістом
 у будь – якій галузі знань»  
М. Амосов








Бібліотекарі, ветерани бібліотечної справи та гості нашого свята зібрались  з нагоди професійного свята, яке відзначається  саме 30 вересня.

вівторок, 23 вересня 2014 р.

День відкритих дверей, приурочений святкуванню Всеукраїнського дня бібліотек-2014

30 вересня в центральній районній бібліотеці оголошено Днем відкритих дверей, приурочений святкуванню Всеукраїнського дня бібліотек-2014. В програмі: урочиста частина, підведення підсумків конкурсу стендових презентацій «Моя бібліотека», покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченка, флешмоб «Бібліотека – територія єдності». Запрошуємо всіх любителів книги відзначити цей святковий день разом з нами.











пʼятницю, 19 вересня 2014 р.

„Сучасна молодь: інформаційні потреби та можливості їх задоволення” (районний семінар бібліотечних працівників)


Тема формування молодої особистості надзвичайно важлива, адже активна життєва позиція молоді – запорука нормального функціонування суспільства. Саме ця соціальна група закладає основи майбутнього благополуччя будь-якої країни. Від того, на скільки молодь глибоко інтегрована в усі сфери життя залежить напрямок і темп розвитку суспільства. Саме сучасним молодим людям потрібно буде сформувати політичну еліту дня завтрашнього.

четвер, 18 вересня 2014 р.

Влада таланту Михайла Коцюбинського

Михайло Коцюбинський:   «Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?»
В четвер 18 вересня в приміщенні читальної зали ЦРБ спільно з ЗОШ 1 – 3 ст. №2 проведено цікавий тематичний вечір  «Пристрастне, безоглядне шукання правди» до 150 річчя від дня народження одного із найяскравіших і найсвоєрідніших постатей в українській та усій світовій літературі кінця ХІХ стоторіччя Михайла Коцюбинського.  

пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

«Будь великодушним і добрим. У великодушності справжня краса людини»

12  вересня в читальній залі районної бібліотеки пройшов День інформації «Будь великодушним і добрим. У великодушності справжня краса людини», який підготувала бібліограф Яворенко Марія Василівна. У заході взяли участь: члени клубів за інтересами центральної районної бібліотеки молодіжного спілкування «Діалог» та краєзнавчий клуб «Гуцульщина», вчителі та учні 11 класів ЗОШ №3 І-ІІІ ст.., голова районного Товариства Червоного Хреста Мартин Марія Юріївна. Обговорювалось найцінніше, вічний людський скарб : Доброту. Людяність. Милосердя. Добро… Усього кілька літер, а як багато вони важать…

четвер, 11 вересня 2014 р.

АНГЕЛ ІЗ ВИСОКОЇ СТОРОЖІ. Пам’яті Василя Мартинюка

Герої не вмирають

 Василь КУХТА


 АНГЕЛ ІЗ ВИСОКОЇ СТОРОЖІ

 Пам’яті Василя Мартинюка,

 солдата 24 окремої механізованої бригади (Яворів), уродженця м. Рахова


Жив хлопчина з ніжними очима...

Ти його на фото зауваж:

Автомат за юними плечима

І зручний плямистий камуфляж.

Горе прийшло на Рахівщину тричі


 Запалимо свічку пам'яті тим, які любили наш край, своїх батьків, наречених, своє місто. Тим, які були вірними друзями, щасливо жили, мріяли про майбутнє. Не судилося їм повернутися до рідних домівок живими. Та їх життя є для нас високим прикладом відданості народові, Україні. Ми гордимося ними. Вони показали величезну силу духу, витриманість, героїзм, готовність захистити нас.

СВЯТО ГУЦУЛЬСЬКОЇ КНИГИ

Ім’я Михайла Ломацького – українського етнографа, фольклориста, публіциста, культурно-громадського діяча і педагога, на превеликий жаль, до недавніх пір було невідоме на Рахівщині.
Він – автор 13 книг про Гуцульщину, героями яких стали, зокрема сільські ґазди, котрі жили у ясінянській і богданській долинах у гармонії з природою, чесні і свободолюбиві, працьовиті і талановиті. Тому і теперішні їхні нащадки не уявляють кращого життя, відроджують і збагачують духовність краю.

середу, 10 вересня 2014 р.

Син зачарованої Десни

10 вересня 2014 року виповнюється 120 років від дня народження народного митця, поета, кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв України, Олександра Петровича Довженка. В читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся літературний вечір «Син зачарованої Десни», що проводився спільно з учнями 11-В класу ЗОШ №1 І-ІІІ ст.., вчителем філології Рогожан Мар'яною Іванівною.

вівторок, 9 вересня 2014 р.

Бібліотечний відпочинок на Говерлі

7 вересня ц.р. колектив Рахівської центральної районної бібліотеки здійснив сходження на найвижчу точку України г.Говерла.  Саме так працівники вирішили відзначити професійне свято, що наближається "День бібліотекаря". Таким чином, дружній колектив бібліотеки довів, що вміє не тільки плідно працювати, а й активно відпочивати, набиратись сил та натхнення від природи та її краєвидів для подальшої праці.

пʼятницю, 5 вересня 2014 р.

Зачарований красою ( методичні матеріали до 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського)

Коцюбинський Михайло Михайлович

народився 5 вересня (17 вересня) 1864, Вінниця; помер 12 квітня (25 квітня) 1913) — український письменник, громадський діяч, голова Просвіти в Чернігові, один з організаторів Братства тарасівців.
Коцюбинський був і залишається одним з найоригінальніших українських прозаїків. М.Коцюбинський одним із перших в українській літературі усвідомив потребу її реформаторства в напрямі модерної європейської прози. Його творчість завжди була предметом суперечок літературних критиків. Ще і дотепер деякі дослідники про модернізм М.Коцюбинського говорять обережно, називаючи його імпресіоністом у літературі.

Зустріч з писменницею МАРІЄЮ ЧУМАРНОЮ

У Великобичківській селищній бібліотеці відбулася зустріч з українською письменницею Марією Чумарною – видатним педагогом, журналістом, громадсько-культурним діячем, авторкою поетичних збірок і наукових розвідок. Її творіння вражають любов’ю і мудрістю до життя та природи. Її книжки формують цілісний світогляд не тільки дорослої людини, але й дитини.
Присутніх (вчителів, учнів та всіх охочих ближче познайомитися) не було багато, але, видно, саме це посприяло теплій атмосфері спілкування.