вівторок, 16 серпня 2011 р.

Нові надходження (липень 2011)

 Назва: Легендарні села України
Автор: Роглев Х.Й., Бошицький Ю.Л., Голубаха І А., Мунін Г.Б.
Рік видання: 2009
Видавництво: Книга
Сторінок: 256
  
У виданні розповідається про історію, легенди, архітектурні пам’ятки відомих українських сіл, які зробили значний внесок в історію України. Книга ілюстрована унікальними фотографіями природи, будинків, церков, замків, фортець та палаців, портретами відомих людей. Видання призначене для збереження реліктів, унікальних пам’яток архітектури та історії цікавих сіл України, що сприяє формуванню національної самосвідомості та історичної пам’яті українського народу.
 

 Назва: Народне зодчество
Автор: Л.Прибєга (текст), А.Прибєга (фото)
Рік видання: 2009
Видавництво: Мистецтво
Сторінок: 320

Видання знайомить з унікальними пам’ятками традиційної народної архітектури України. Реліквійні зразки храмових, житлових, господарських та виробничих споруд, створених народними майстрами, розповідають про глибинне коріння і розмаїття народних традицій Полісся, Прикарпаття і Карпат, Поділля, Середньої Наддніпрянщини, Полтавщини і Слобожани, півдня України.

Назва: Музей українського народного декоративного мистецтва
Автор: Вялець А.Ф., Білоус Л.С., Андреєва М.К. (фотозйомка)
Рік видання: 2009
Видавництво: Мистецтво
Сторінок: 352

В альбомі представлено всі види народного декоративного мистецтва різних регіонів України - килимарство, ткацтв о, вишивку, кераміку, вибійку, скло, фарфор, фаянс, народний іконопис та інші з колекції музею, що становить понад 77 тисяч творів ХV-  початку XXI ст.



Назва: Тарас Шевченко в Москві
Автор: Мельниченко В.
Рік видання: 2009
Видавництво: Либідь
Сторінок: 740

У книзі розкрито малодосліджену сторінку Шевченкової біографії - поетове перебування у Москві у 1844, 1845, 1858 і 1859 роках. Автор змальовує життя тодішньої Москви в усіх його побутових і культурних подробицях, подає портрети «освічених москвичів» - знайомих Шевченка та життєписи його друзів Осипа Бодянського та Михайла Щепкіна.
Видання Щедро ілюстроване Шевченковими графічними і живописними творами, архівними фотографіями, багато з яких публікуються вперше.



Назва: Культура. Ілюстрована енциклопедія України
Автор: Попович М.
Рік видання: 2009
Видавництво: Балтія - Друк
Сторінок: 184

Ілюстрована енциклопедія України. Культура.




Назва: Радянські органи державної безпеки 1939- червні 1941р. Документи ГДА СБ України
Автор: упоряд. В.Даниленко, С.Кокін
Рік видання: 2009
Видавництво: Вид.дім «Києво-Могилянська академія»
Сторінок: 1311

У збірнику подаються документи, оригінали або копії яких зберігаються в Галузевому державному архіві Служби безпеки України. Більшість із них друкується вперше.
Публікація унікальних, донедавна суворо засекречених документів відкриває нові грані глибокої обізнаності спецслужб у питаннях наближення світової війни та фашиської агресії прости СРСР у червні 1941 року, передвоєнного соціально-економічного життя країни, а водночас - нові сторінки національно-визвольної боротьби.

Назва:  Економіка для всіх
Автор: Єщенко П.С.
Рік видання: 2009
Видавництво: Вища шк.
Сторінок: 478

Що таке ідеальне суспільство? Чому світ розколотий на багаті та бідні країни? Як взаємодіють власність і влада? Як подолати корупцію? Чим зумовлені світові економічна і фінансова кризи? Ці та інші питання перебувають у центрі уваги політиків, господарників, засобів масової інформації.
Доступний і популярний виклад у книзі актуальних економічних теорій, категорій, тенденцій сучасної вітчизняної та світової господарської практики допоможе читачеві сформувати наукове, а не спотворено-стереотипне економічне уявлення.


Назва: Моя Україна
Автор: Клочко Д.В.
Рік видання: 2009
Видавництво: Вища шк.
Сторінок: 239

Зі сторінок альбому постає така рідна й водночас незвідана земля з гордим іменням - Україна: її яскрава різноманітна природа, її унікальні мистецькі та історичні пам’ятки, її щирі, працелюбні, красиві люди. До світлин подано коментарі - історичні довідки, легенди тощо.


Назва: Держава і цивілізація в історії України
Автор: Горєлов М.Є.
Рік видання: 2009
Видавництво: ЕКО-ПРОДАКШН
Сторінок: 980

Автори цієї книги вивчають історичний розвиток населення на території сучасної України від зародження відтворювального господарства і до сьогодення. Основна увага надається висвітленню проблеми співвідношення додержавних та державних структур із важливим і ще не достатньо вивченим процесом еволюції протоцивілізаційних та цивілізаційних спільнот цього європейського регіону.

Немає коментарів: