середу, 2 травня 2018 р.

Розвиток читацької компетентності дітей як умова формування зрілої особистості



24 квітня в приміщенні Районної дитячої бібліотеки відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: „Розвиток читацької компетентності дітей як умова формування зрілої особистості”.
Відкрила семінар директор Рахівської центральної районної бібліотеки Галина Приймак.
Завідувачка методико-бібліографічним відділом Єва Дідик підготувала доповідь «Формування читацької компетентності у дітей інноваційними засобами бібліотечної діяльності»
Фахівцями районної дитячої бібліотеки були надані консультації: «Соціальне партнерство, як форма успіху бібліотеки», „Розвиток творчої уяви дітей у системі формування читацької компетентності”, „Бібліотека – криниця краєзнавчої інформації для дітей: інноваційний формат”.
Бібліотекар юнацького абонементу Оксана Федірцан представила присутнім презентацію „Технології залучення юнацтва до читання та формування читацької культури підростаючого покоління”.
Бібліотекар Інтернет-центру Наталія Юришинець презентувала бібліотекарям філій мультимедійну презентацію „Просування читання засобами веб-ресурсів в бібліотеках, де є доступ до мережі Інтернет”.
Бібліотекар філії с. Кобилецька Поляна Яна Глодян поділилася з присутніми  своїм досвідом роботи за даною темою та продемонструвала їм слайдову презентацію на тему „Клуби за інтересами для дітей, як метод виховання любові до читання та залучення до бібліотеки нових читачів”.
Корисним та повчальним для присутніх сільських бібліотекарів був майстер-клас „Виховання інтересу до читання у дітей методом гри: нові можливості” проведений методистом  ЦРБ Зварич Ганною.




Завідувачка методико-бібліографічним відділом ознайомила бібліотекарів сільських філій з наказом директора ЦБС та Положенням щодо проведення районного огляду-конкурсу на кращу сільську бібліотеку року та оголосила номінації серед яких визначатимуться переможці. 










Немає коментарів: