понеділок, 27 січня 2020 р.

Клуб за інтересами "Краяни"


Сьогодні значення бібліотеки як осередку культури, центру спілкування та інформації є дедалі важливішим.
Кожна людина повинна прагнути розкритися і реалізувати себе в цьому житті. І не важливо, коли людина розкривається як творча особистість, адже це може статися як у дитинстві, так і в зрілому віці. Найголовніше, щоб розкриття таланту все-таки сталося.

Особлива роль клубу за інтересами полягає в організації інтелектуального спілкування однодумців, в наданні можливості емоційної, психологічної розрядки.
Одна з причин успішності та популярності клубу - правильний вибір його тематичної спрямованості. Серед членів клубу "Краяни" зібрались любителі книги, поціновувачі гуцульської самобутньої культури, любителі рідного краю, які прагнуть відроджувати та популяризувати все те, що створено протягом століть ще нашими пращурами.

До складу ”Краян” входять поки що п’ятнадцять користувачів бібліотеки. Серед них знані на Рахівщині поети: Олексій Калько та Оксана Йонаш-Тодер з чоловіком Михайлом Йонашем; сімейна династія: Володимир Ковач - керівник драматичного театру с. Костилівка, його дружина Віра Ковач і дочка Олеся Волощук – керівник літературно-драматичного колективу Будинку дитячої та юнацької творчості; Ольга Штефанюк – методист  районного будинку культури; Ганна Кухар – приватний  підприємець, та ін. знані містяни.


Минулого тижня відбулося перше організаційне засідання, на якому затверджено Положення про клуб, статут, девіз та емблему «Краян», обрано Раду клубу, секретаря, затверджено план роботи на рік.
В рамках роботи Клубу планується проводити різні заходи, зустрічі з цікавими людьми-краянами, вуличні акції, організовуватимуться виставки.
Будемо раді бачити вас в районній бібліотеці та запрошуємо вас до клубу!

Немає коментарів: