понеділок, 13 лютого 2012 р.

Сьогодні нам півроку!!!!


 Сьогодні виповнилося рівно 6 місяців 
з дня відкриття Інтернет-Центру 
Рахівської центральної районної бібліотеки



Хочу нагадати, що Інтернет-Центр відкрився за сприянням Програми "Бібліоміст", яка разом з Міністерством культури України працює над модернізацією системи публічних бібліотек в Україні. Вона впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень і обмінів (IREX) завдяки гранту від Фундації Білла та Мелінди Гейтс.

Від імені Інтернет-Центру, хочу висловити щиру подяку директору Рахівської ЦРБ Приймак Галині Василівні, яка завдяки плідній співпраці з місцевою владою, сприяла розвитку цієї програми в Рахівському районі та  в нашій бібліотеці.

А тепер декілька цікавих фактів з роботи Інтернет-Центру:

- Протягом 6-ти місяців нас відвідало 915 користувачів;
- 63 користувачі отримали тренінг або консультацію з ІТ та Інтернету;
- 129 користувачів отримали допомогу в пошуку інформації в Інтернет;
- кількість відвідувачів нашого блогу на цей момент 847 (сподіваюсь, що ця цифра буде  швидко зростати :)) );
- кількість друзів в соціальній марежі Однокласники - 358, нас також можна знайти в  мережах Facebook та Twitter.
Ці цифри не великі, але ми працюємо над їх зростанням :)


Нашими користувачами є представники найрізноманітніших верств населення. Значну частину становлять студенти та учні місцевих шкіл, які  можуть отримати допомогу у підготовці курсових, рефератів та контрольних робіт. Також вони можуть вільно спілкувати з друзями в соціальних мережах. Багато учнів 11-х класів вже пройшли реєстрацію на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та роздрукували необхідні документи.

"Вільний доступ до ресурсів Інтернет в бібліотеці - це дуже корисна річ, адже всього в книгах не знайдеш. А Інтернет, як відомо, - вікно у світ. Я щиро вдячна людям, які посприяли комп"ютеризації бібліотеки. Особисто мені дуже зручно шукати потрібну  інформацію для навчання в школі, готувати реферати та ін. Тут я можу зв"язатись з друзями, які далеко від мене. Бажаю працівникам бібліотеки усього найкращого, і щоб вони постійно йшли у ногу з часом. " 

Савуляк Надія, учениця 10 класу


 Також відвідувачі мають можливість скористатися Skype для того, щоб віртуально зустрітись та поспілкуватись  з ріднею, близькими та друзями чи на Україні, чи за кордоном. Для цього в нас є все необхідне: веб-камери, навушники та мікрофони. Консультант Інтернет-Центру завжди  допоможе вам пройти реєстрацію в Skype або запропонує використати вже зареєстрований профіль нашої бібліотеки. 

Позитивний вплив роботи Інтернет-Центру не оминув і працівників бібліотеки та біліотек-філій, вони також долучаються до навчання в галузі новітніх технологій та бібліотечних новацій.



Завітавши да нас, Ви отримаєте :

-         вільний доступ до широкого спектру світових інформаційних ресурсів через         мережу Інтернет;
-         можливість оволодіти навичками роботи в мережі Інтернет (групове та індивідуальне навчання);
-         змогу отримати додаткові знання;
-         знайти роботу, обрати учнями вищий навчальний заклад, зорієнтуватися в професіях та зробити свій правильний вибір;
-         підвищити свій професійний рівень;
-         змогу користуватися електронною поштою;
-         друк необхідної інформації;
-         стати учасниками віртуальних мандрівок, веб-оглядів різної тематики, інформаційно оновлених бібліотечних заходів;
-         знайти друзів за інтересами та тих, з якими втрачено зв’язок;
-         корисно провести дозвілля;
-         розширити свій кругозір.

Тож відвідуйте Інтернет-Центр частіше, Вам -  користь, а ми завжди раді допомогти ! :)

Консультант Інтернет-Центру
Рахівської ЦРБ
Наталія