середу, 20 лютого 2019 р.

Година–спомин «За волю України стояв майдан»


Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – приурочений захід вшануванню Героїв Небесної Сотніна який прийшли користувачі та жителі Рахівщини, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.
Година-спомин розпочалася з слів подяки загиблим воїнам та запалюванням лампадок героям Небесної Сотні та АТО бібліотекарем ВО Котлан Марією. Про героїв та трагічні події п’яти річної давнини розповіли ведучі Кудерна Біяна та Николайчук Микола. Розповіді супроводжувалися патріотичними піснями «Нашим Героям», «Білі лебеді у небесах». 

Присутні переглянули презентацію «Герої не вмирають просто йдуть у небо» про героїв нашого району, які полягли на майдані та в неоголошеній війні на Сході за світле майбутнє України. В залі лунали чуттєві рядки віршів «Майдан ридав», «Українська революція», «Палає Київ у вогні», «Мамо, не плач», які декламували  читці Григорчак Ярослав, Ткач Тетяна, Котлан Марія, Бутенко Роман. Після таких слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної сотні

Особливо емоційною частиною стала під час перегляду відео Наталки Карпи «Реквієм За Небесною Сотнею», «Maidan.Ukrain.Revoluction», які транслювала на екрані проектора  бібліотекар інтернет-центру Юришинець Наталія.
На завершення хочеться сказати: «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»
Ще раз хочемо подякувати всім, хто прийшов до нас, щоб разом згадати наших Героїв, Героїв України!
За допомогу в організації заходу висловлюємо щиру вдячність працівникам  ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 м. Рахів - заступнику директора по роботі з дітьми Никоряк Надії Іванівні та педагогу-організатору Лумей-Поп Ануці Георгіївні, завідувачці відділу обслуговування користувачів Рахівської ЦРБ Титор Ірині Петрівні і бажаємо успіху у Вашій праці та сподіваємось, що майбутня співпраця буде ще успішною.

Котлан Марія
бібліотекар Рахівської ЦРБ









Немає коментарів: