вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Гранти, стажування, конкурси.Інформаційний веб-дайджест (жовтень 2013)



 Публікуємо черговий випуск дайджесту грантових можливостей. Сподіваємося, інформація виявиться корисною. 
Бажаємо успіху!





Гранти, стажування, конкурси
Інформаційний веб-дайджест для бібліотек та
громадських організацій № 10 (33)
(жовтень 2013 р.)


Конкурси програми «Бібліоміст»
Неурядові організації та бібліотеки

Оголошено конкурс проектів співпраці громадських організацій (НУО) з бібліотеками. Мета конкурсу – вироблення та підтримка нових, непересічних ідей, що передбачають залучення публічних бібліотек до реалізації проектів НУО у відповідності до основних напрямків діяльності останніх. Перевага надаватиметься проектам, які передбачатимуть використання технологій (комп’ютер, інтернет тощо). У конкурсі можуть брати участь активні українські НУО, які мають намір реалізувати інноваційні проекти у співпраці з публічними бібліотеками, спрямовані на розвиток місцевих громад. Особливо заохочуються проекти співпраці НУО з декількома бібліотеками в рамках реалізації спільного проекту та представники НУО – учасники тренінгів програми «Бібліоміст» з написання проектів, які відбулися в 2012-2013 рр. Конкурс заохочує активістів третього сектору розробляти проекти у співпраці з бібліотеками, що базуються на вивченні потреб місцевої громади та пропонують шляхи вирішення, наприклад, таких питань: сприяння розвитку малого підприємництва; неформальна освіта та освіта впродовж життя; охорона здоров’я; електронне урядування; діалог поколінь; створення клубів за інтересами; робота з особами з особливими потребами; робота з трудовими мігрантами тощо. Тривалість проекту – від одного тижня до шести місяців.
Сума гранту: від $500 до $5000
Кінцевий термін подання заявок: 31 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1eZydtD


Програма «Лідерство» для молодих бібліотекарів

Програма «Бібліоміст» та «Творчий центр ТЦК» оголошують конкурсний відбір молодих бібліотекарів, які працюють у публічних бібліотеках України, для участі у програмі «Лідерство». Мета програми: надання можливості молодим бібліотекарям підвищувати професійний рівень та сприяти посиленню їх творчого потенціалу, запровадження інновацій в практику роботи українських книгозбірень. Складові програми: чотири тренінгових модулі за темами: надання сучасних бібліотечних послуг, технології Веб 2.0 у сучасній бібліотеці, оцінка потреб та залучення громади, управління проектами; навчальна поїздка до Латвії (за додатковим конкурсом серед учасників програми); реалізація учасниками особистих планів впровадження інновацій та обміну досвідом за результатами навчальної поїздки. Для участі у програмі заповнюється заявка. Звертаємо увагу, що молоді бібліотекарі, які брали участь у Літній школі УБА в м. Буковель у серпні 2013 р. та учасники Міжнародної академії молодих бібліотекарів у Латвії (м. Вентспілс, серпень 2012 р.) не можуть брати участь у цьому конкурсі.
Кінцевий термін подання заявок: 1 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/H2Mx5z

Конкурс бібліотечних вебсайтів від EDUkIT

Мета конкурсу – заохотити активне використання бібліотеками новостворених веб-сайтів від платформи для поширення інформації про сучасні бібліотечні послуги онлайн та залучення нових користувачів. Конкурс відкритий для бібліотек-учасниць тренінгів зі створення веб-сайтів від програми «Бібліоміст» та соціально-освітньої платформи

EDUkIT, проведених з червня 2012 р. по вересень 2013 р. Партнер конкурсу - соціально-освітня платформа EDUkIT. Конкурс відбуватиметься на спеціальній вкладці конкурсу на блозі «Бібліотечний автобан» програми «Бібліоміст» та у мережах Твіттер, Фейсбук, ВКонтакті, YouTube, Однокласники за допомогою хештегу #сучаснабібліотека. Для участі необхідно розмістити лінк на веб-сайт своєї бібліотеки у вигляді коментаря до спеціальної вкладки на блозі «Бібліотечний автобан»; заповнити і надсилати конкурсну заявку на електронну адресу website_contest_ua@irex.org (ця електронна адреса захищена від спам-ботів, вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її); розповсюдити лінк на веб-сайт своєї бібліотеки за допомогою сторінок та груп бібліотеки у соціальних мережах (за наявності), додати його до сторінок та груп програми «Бібліоміст» та платформи EDUkIT у соціальних мережах Фейсбук, ВКонтакті, Однокласники, Твіттер (@bibliomist, @edukitua). Переможці отримають призи, веб-сайт з найвищим показником відвідуваності отримає спеціальний приз.
Кінцевий термін подання заявок: 7 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1aqLjbh

Конкурси Української бібліотечної асоціації

Щорічна конференція УБА «Бібліотек@ в електронному середовищі»
Українська бібліотечна асоціація запрошує до участі у щорічній Конференції УБА «Бібліотек@ в електронному середовищі», що пройде 26-28 листопада 2013 р. в м. Києві. Організатори Конференції: Українська бібліотечна асоціація; Національна парламентська бібліотека України; Асоціація «Інформатіо-Консорціум». Порядок роботи: 26 листопада: урочиста церемонія вручення нагород і відзнак УБА, пленарне засідання Конференції; 27 листопада: секційні засідання; 28 листопада: Міжнародна конференція «ІНФОРМАТІО». Участь у Конференції за попереднім записом. Заявку для участі можна заповнити онлайн https://www.surveymonkey.com/s/uba-2013. Проїзд, проживання і харчування - за рахунок учасників. Виконавчий офіс УБА сприяє замовленню готелю для учасників відповідно до заявки та надсилає офіційні запрошення на Конференцію за запитом.
Кінцевий термін подання заявок: 31 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/H2MJ53


Стипендії на навчання у Григорівській міжнародній школі

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України » надаватиме стипендії дітям у віці від 9 до 13 років для навчання у Григорівській Міжнародній Школі (приватна школа міжнародного зразка) у Донецьку, починаючи з вересня 2014 р. На 2014-2015 навчальний рік стипендії видаватимуться дітям загиблих шахтарів. Особливістю школи стане одночасне отримання її випускниками дипломів українського та міжнародного зразка, що дозволить їм продовжувати навчання у провідних вузах України, Європи та США. Спеціально розроблена навчальна програма Школи буде поєднувати вітчизняні методики освіти, орієнтовані на обсяг і якість знань, і міжнародні практики, сфокусовані на соціалізації дітей та вмінні доносити і використовувати отриману інформацію. Навчання в школі буде проводитися російською та англійською мовами. Для вступу до школи дітям необхідно пройти тестування та інтерв'ю.
Термін подання заявок: з 14 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/16hvxOI

ІІI Школа європейської інтеграції для лідерів громадянського суспільства

Інститут Політичної Освіти спільно з Міжнародним Фондом «Відродження» та Українською Національною Платформою Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства оголошують набір учасників до ІІI-ої Школи європейської інтеграції для

лідерів громадянського суспільства України. Мета проведення Школи: підвищення спроможності лідерів громадянського суспільства України використовувати можливості європейської інтеграції для просування реформ, впровадження європейських стандартів та практик. До участі у Школі запрошуються: лідери різних сегментів громадянського суспільства України (представники правозахисних, екологічних, молодіжних організацій, організацій споживачів, профспілок, професійних об’єднань, бізнес-асоціацій, члени євроклубів тощо).
Кінцевий термін подання заявок: 20 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1cXAxzz

Програма «Завтра.UA»

Фонд Віктора Пінчука розпочав восьмий конкурсний добір учасників стипендіальної програми «Завтра.UA» - загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді. Головна мета програми - сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Програма «Завтра.UA» спрямована на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні. Участь у відкритому конкурсі можуть взяти студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми. Стипендіати «Завтра.UA» отримують від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 942 грн протягом року та залучаються до участі у спільних соціальних проектах з фінансовою та організаційною підтримкою Фонду. Фонд також надає різносторонню підтримку індивідуальних ініціатив стипендіатів, що мають творчий, науково-дослідницький та соціально-економічний характер.
Кінцевий термін подання заявок: 25 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1fELwyS

Міжнародний дистанційний конкурс дитячої літературної творчості «Чарівна пір'їнка»

До конкурсу запрошуються юні поети, казкарі, прозаїки, фантасти і журналісти. На конкурс приймаються вірші, оповідання, казки, байки, есе, нариси. За кілька років існування конкурс набув статусу міжнародного: у ньому завжди брали участь автори з України, Казахстану. Запрошуються до участі у конкурсі автори з ближнього і далекого зарубіжжя, які пишуть російською мовою. Переможців чекають дипломи та цінні подарунки - електронні книги.
Кінцевий термін подання заявок: 25 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1bYvIXf

Конкурс проектів у Хмельницькій області

Конкурс проектів проводиться Департаментом освіти і науки, молоді та спорту ХОДА відповідно постанови КМУ №1049 від 12.10.2011р. Мета конкурсу – залучення об’єднань громадян (громадських організацій) всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію. Конкурс заохочує активістів третього сектору розробляти проекти, що пропонують шляхи вирішення, наприклад, таких питань: сприяння розвитку малого підприємництва; неформальна освіта та освіта впродовж життя; робота з особами з особливими потребами; створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, творчого розвитку особистості; утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей; пропаганда та формування здорового способу життя; створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді; європейська інтеграція. Тривалість проекту - від одного дня до одного місяця. У конкурсі можуть брати участь активні

громадські організації та творчі спілки, які є юридичними особами, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.
Сума гранту: від 500 до 15 тис. грн
Кінцевий термін подання заявок 28 жовтня 2013р. (до 10.00 год.).
Детальна інформація: http://bit.ly/16hvLFR

Конкурс проектів з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу

Всеукраїнська благодійна організація «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» оголошує відкритий конкурс проектів. Пріоритетами Всеукраїнської мережі ЛЖВ є підтримка ініціативи громадських та державних організацій, спрямованої на покращення якості життя людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, шляхом надання психологічної, соціальної, консультативної (передусім медичної), правової допомоги та адвокатування доступності лікарських засобів та діагностики для ЛЖВ в Україні. До участі в конкурсі запрошуються НУО, які здійснюють адвокаційну діяльність спрямовану на формування сприятливого середовища для виконання програми або розбудови інституцій громадянського суспільства та/або спільнот уразливих до ВІЛ.
Кінцевий термін подання заявок:29 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/19SEFOd

Он-лайн конкурс від AIESEC

В рамках проекту «20 років AIESEC в Тернополі» молодіжна організація AIESEC організовує он-лайн конкурс, в якому кожен бажаючий зможе виграти безкоштовне соціальне стажування в будь-якій країні. Участь у конкурсі можуть взяти всі бажаючі, для цього необхідно бути зареєстрованим в соціальній мережі «ВКонтакте», знайти групу Travel free (Подорожуй безкоштовно) пройшовши за лінком http://vk.com/travel_free_ter і запропонувати новину, в якій буде описана цікава історія з вашого відпочинку, і прикріпити фото, що підтверджуватимуть цю історію. Переможець буде визначатися шляхом підрахунку кількості лайків і репостів. Перше місце отримає безкоштовне стажування, друге місце - знижку в розмірі 50% від вартості стажування і третє місце - 25% знижки.
Кінцевий термін подання заявок: 31 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1bYvT4E

Конкурс грантів програми «Радість дитинства – вільні рухи»

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та компанія «ТНК-ВР Коммерс» у рамках програми «Радість дитинства – вільні рухи» оголошують про початок Четвертого Всеукраїнського конкурсу надання грантів центрам та установам, що надають лікувально-реабілітаційні послуги дітям, які мають діагноз ДЦП. Метою здійснення грантової програми є сприяння розвитку мережі центрів та установ медико-соціальної реабілітації дітей з особливими потребами в Україні, надання якісних реабілітаційних послуг дітям, які мають наслідки перенесеного органічного ураження нервової системи (ДЦП), а також вплив на зміну громадської думки щодо проблем цих дітей та їхньої соціальної інтеграції. До участі в конкурсі запрошуються центри медико-соціальної та психолого-педагогічної реабілітації, навчально-реабілітаційні центри, інтернатні та санаторні заклади, громадські організації, інші установи, що надають реабілітаційні та лікувальні послуги дітям.
Сума гранту: від 5 до 50 тис. грн
Кінцевий термін подачі заявок 31 жовтня 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/15KBAyo

Міжнародний конкурс грантів підтримки молодих учених

У конкурсі можуть взяти участь студенти, аспіранти, викладачі, наукові співробітники у віці до 35 років країн СНД, які беруть участь у науковій та викладацькій

діяльності за напрямами: біологія, медицина, хімія, матеріалознавство, геологія, фізика та нанотехнології. У рамках гранту фінансуються такі види діяльності: проходження стажувань/поїздки на робоче місце в лабораторії інших установ з метою отримання результатів на обладнанні, яке відсутнє в лабораторіях університету здобувача, часткова компенсація витрат, пов'язаних з використанням науково-дослідного обладнання в лабораторіях інших установ, оплата публікацій у друкованих виданнях, оплата оргвнесків і витрат на проїзд та проживання для участі у конференціях з доповідями/стендовими повідомленнями, виплата стипендій на період виконання гранту. Заявка може подаватися як індивідуально, так і від групи учасників проекту (не більше трьох). Претендент може подати тільки одну заявку на участь у даному конкурсі. Всі заявки подаються англійською мовою.
Сума гранту: від 3 до 6,5 тис. дол. США
Кінцевий термін подачі заявок: 1 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1aqLK5B; http://bit.ly/1bYw14j

Міжнародний конкурс на отримання стипендій Chevening для навчання у Великобританії

Стипендіальна програма Chevening пропонує талановитим іноземним фахівцям унікальну можливість пройти курс навчання у Великобританії. Стипендія Chevening включає в себе щомісячну стипендію, компенсацію транспортних витрат, плату за навчання та ін.
Кінцевий термін подачі заявок: 1 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/17vmdXU
Конкурс «Інтелектуальний капітал України»
Фонд майбутнього України підтримує проекти, спрямовані на створення і підвищення інтелектуального капіталу України, приєднання України до світових інтелектуальних процесів. Учасниками конкурсу проектів можуть стати організації, а також фізичні особи (у тому числі представники колективів дослідників). Заявки на конкурс можна подавати трьома мовами - українською, російською та англійською. Проекти, що подаються на конкурс, мають бути реалізовані в період не більше 3-х років. Пріоритет у підтримці буде наданий проектам, що демонструють можливість сталого розвитку після завершення фінансування з боку Фонду.
Сума гранту: від 100 тис. до 8 млн грн
Кінцевий термін подачі заявок: 3 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1aqLPGb

Дитячий конкурс «Моє ідеальне свято»

Міжнародний благодійний фонд Костянтина Кондакова у рамках програми «Підвищення фінансової та комп'ютерної грамотності» оголошує конкурс на кращу ідею проведення дитячого заходу – «Моє ідеальне свято». Мета конкурсу: розвиток у дітей організаторських здібностей, уміння планувати витрату коштів, мотивувати малюків правильно розподіляти ресурси та розставляти пріоритети. А найголовніше – подарувати всім учасникам незабутнє дитяче свято, про яке вони давно мріяли. Головний приз: 10 тис. грн. Для участі у конкурсі необхідно: бути дитиною від 12 до 16 років; надати детальний, веселий і оригінальний, а головне - авторський план проведення ідеального дитячого заходу; не забути вказати тематику торжества, місце проведення, перелік розваг, витрати на їжу та напої, транспортні перевезення і т. д.
Кінцевий термін подачі заявок: 5 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/1fELYgF

Конкурс плакатів «Палітра гармонійних стосунків»

Міжрегіональний конкурс плакатів «Палітра гармонійних стосунків» проводиться Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках проекту «Покращення доступу підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав» на підтримку Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року». Мета конкурсу – з’ясувати погляди та уявлення підлітків та молоді щодо поняття «безпечні стосунки» та заохотити до пошуку інформації та набуття знань, що допоможуть юнакам та дівчатам взяти під контроль своє життя та майбутнє, уберегти себе від помилкових вчинків, натомість – зробити вибір у бік безпечної поведінки, побудови гармонійних стосунків, що передбачають взаємну увагу до репродуктивного здоров’я та життя. У конкурсі можуть брати участь підлітки та молоді люди віком від 14 до 22 років. Переможців конкурсу буде відзначено дипломами та цінними призами: 1 місце - електронна книжка; 2 місце – аудіоплеєр; 3 місце – колонки до комп’ютера. Приз глядацьких симпатій отримає автор плакату, що набрав найбільшу кількість «лайків».
Кінцевий термін подачі заявок: 10 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/H2NkUb

Конкурс есе для молоді в рамках Всеукраїнського проекту «Ми в 2050»

Всеукраїнський благодійний фонд «Україна - здоров'я нації» оголошує конкурс есе для молоді України в рамках Всеукраїнського проекту «Ми в 2050». Переможці конкурсу отримають унікальний грант. Тема проекту «Ми в 2050» присвячена проблемі демографічної кризи в Україні. За прогнозами українських демографів у 2050 році показник чисельності населення України буде дорівнювати 36 мільйонам; ООН називає іншу цифру - 33 мільйони. Стабілізація демографічної ситуації є одним з пріоритетних напрямків розвитку Української держави. До участі в конкурсі запрошуються студенти, аспіранти, інтерни та кандидати наук всіх вузів України всіх спеціальностей віком до 30 років, які проживають на території України. Учасникам конкурсу пропонується дослідити і описати один або декілька факторів стабілізації демографічної ситуації в Україні - в теорії або на прикладі однієї або декількох країн. Конкурсанти самостійно визначають фактори (медичні, соціальні, економічні, екологічні та інші), які, на їх думку, відіграють важливу роль у поліпшенні демографічних показників. Організатори конкурсу не обмежують учасників у виборі теми есе в рамках зазначеного напрямку. Авторам есе, які зайняли перші 5 місць, буде запропонована можливість участі в програмах міжнародного співробітництва.
Кінцевий термін подачі заявок: 10 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/19Tv7Er

Фотоконкурс «Волонтерство та громадські служби в Україні»

Посольство США в Києві (Держдепартамент США) запрошує взяти участь у фотоконкурсі «Волонтерство та громадські служби в Україні» та виграти фотокамеру. Якщо Ви працюєте на волонтерських засадах, або допомагаєте іншим, чи Ваші друзі допомагають у розбудові кращого майбутнього для Вашої громади покажіть, як виглядає волонтерство та громадські служби в Україні. Конкурсанти можуть подавати не більше, ніж три фото. Переможцям присуджуються три призи: 1-е місце - фотоапарат Canon PowerShot G15, 2-е місце – фотоапарат Canon IXUS 510 HS, 3-є місце - Canon IXUS 135.
Кінцевий термін подачі заявок: 10 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/15KCfjo

Гранти від Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»

Фонд надає інституційні гранти на вироблення культурного продукту. Приймаються пропозиції проектів у таких сферах культури: візуальне мистецтво; література; театр; музейна справа; кіно; а також міждисциплінарні проекти, що поєднують ці царини. Головне завдання для всіх запропонованих проектів – створення культурного

продукту. Це може бути твір мистецтва, фестиваль, театральна постановка, літературне читання, дискусія, публікація, майстер-клас та будь-який інший культурний артефакт. Термін реалізації проекту не повинен перевищувати 9-ти місяців. Фонд також приймає заявки на гранти на професійні подорожі, що розглядаються Експертною радою на постійній основі, рішення приймається впродовж 8-ми тижнів з моменту подання заявки.
Сума гранту: до 160 тис. грн для організацій та професійні подорожі, до 80 тис. грн. - індивідуальні гранти
Кінцевий термін подачі заявок: 15 листопада 2013 р.
Детальна інформація: http://bit.ly/17vmFW0
Для створення бюлетеню використано сайти: http://gurt.org.ua; http://www.civicua.org, а також сайти деяких грантодавців та організацій.

Немає коментарів: