четвер, 17 грудня 2015 р.

Я стану твоїм захисником, Україно

До  Тижня права Рахівський райвійськомат спільно з  бібліотечними працівниками ЦРБ - Оксаною Федірцан, Галиною Яремчук, ЦДБ - Оленою Мойсюк, завідувачкою бібліотеки ЗОШ № 2  - Едітою  Рішко організували та провели для підлітків  бесіду-діалог "Я стану твоїм захисником, Україно".
     З вступним словом виступила бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Оксана Федірцан, яка сказала, що національно -  патріотичне виховання молоді  на сучасному етапі розвитку держави набуває особливого значення і є надзвичайно важливою місією. Зауважила, що набув чинності  Указ Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно – патріотичного виховання дітей та молоді» на 2016– 2020 роки, зачитала деякі пункти.  

Ведучі бесіди - діалогу бібліотекар ЦРБ Галина Яремчук та завідувачка бібліотекою ЗОШ 1 -  3 ст . №2 Едіта Ріжко вели діалог з підлітками та з`ясували, що для переважної більшості слова громадянин, патріот, патріотизм не пустий звук, а відданість своєму народові, готовність на жертви й подвиги,  любов до Батьківщини, до свого народу.
На захід був запрошений начальник відділення забезпечення  Рахівського районного військомату  Гаджега Василь Васильович. Він поділився інформацією стосовно військової служби за контрактом до Збройних сил України та зробив екскурс в минуле української армії, розповів про збройний конфлікт на сході нашої держави зараз.
Для  юнаків,  майбутніх воїнів,  дівчата декламували вірші «Героям Небесної сотні», «Нехай ніхто не половинить», «Сьогодні на вокзалі бачила солдата», «Я мати, мати всіх дітей», «Вірш про Україну». Підлітки дали відповіді на запитання  анкети на тему «Патріотизм – це…».
Бібліотекар відділу обслуговування Оксана Федірцан провела вікторину «Знавці» нашої культури».
  Присутні також  мали змогу ознайомитись  з викладкою літератури "Є така професія – Батьківщину захищати»,  яку озвучила бібліотекар ЦДБ Олена Мойсюк.


Бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ 
Оксана Федірцан






Немає коментарів: