вівторок, 7 березня 2017 р.

Тарасова доля – то правда жива

                Реве та стогне Дніпр широкий
                             Сердитий вітер завива
                          Додолу верби гне високі
                             Горами хвилю підійма


Цими словами з поеми «Причина» ведучі Котлан М. І. та Яремчук Г.В. розпочали літературний вернісаж «Тарасова доля – то правда жива», на якому були присутні користувачі бібліотеки з ЗОШ №3, а також вчитель української мови та літератури Калинська Г.В. 
Наше урочисте дійство ми присвятили генію українського народу, великому патріоту України. Адже доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне слово.
Під час заходу присутні почули багато цікавого з нелегкої  життєвої долі  Кобзаря і про його творчий шлях. Продекламували поезію геніального поета учасники – Котлан А.В., Шутко М. М., Калинська Г. В. Переглянувши відео - ролик «Тарасова любов» всі знову могли переконатися,  що немає у світовій літературі іншого поета, який би так ніжно, з любов’ю оспівував у своїй творчості жінку. Адже Шевченко бачив у жінці духовну красу, обожнював материнство, уславлював вірність і щирість, не прощав аморальності і жорстокості.


Всі бажаючі мали змогу переглянути частину творчого та мистецького спадку на книжковій виставці «Читаймо Тараса, вчімося в нього!». Тож,  читаймо Тараса, пишаймося тим що він – наш земляк, і прагнім бути достойними його нащадками. 












Немає коментарів: