вівторок, 10 липня 2012 р.

Гості з Добромиля....:))

Сьогодні до нашої бібліотеки завітали гості з Добромиля (Львівська обл.), вихованці спеціальної школи - інтернату, які відпочивають у літньому таборі на базі ТОК "Тиса". Мушу відмітити, що це дуже - дуже особливі діти.
Половина вихованців цієї школи є напівсиротами (мають батька або матір), третина - круглі сироти, а решта має обох батьків, які через важке матеріальне становище неспроможні  утримувати своїх дітей.


Спільно з районною центральною дитячою бібліотекою, для наших гостів ми провели віртуальну подорож по замкам Закарпаття. А вже після заходу домовились з супроводжуючими дітей вихователями про організацію подальшого дозвілля для дітей, адже вони в Рахові ще будуть гостювати до 28 серпня.
 Після віртуальної подорожі по замкам Закарпаття,  більшість з них одразу сіли за комп"ютери: грали в ігри, відвідали свої сторінки в соціальних мережах, слухали музику, переглядали відео, а також знайшли інформацію про рідну школу та свої фото в мережі Інтернет. Звичайно були і такі, хто надав перевагу книгам :))






Вихователі відмітили, що діти стали гостями не тільки нашої бібліотеки, а всієї громади міста Рахова. Адже з перших днів їх приїзду рахівчани стали активними учасниками життя наших гостей: громада греко - католицької церкви зібрала для них кошти, дітки щонеділі відвідують ранкове Богослужіння, жителі міста подарували одяг і взуття, купують для дітей морозиво, солодощі, адже діти їх так полюбляють ...:))
Під час цієї зустрічі як бібліотекарі, так  і діти, отримали багато позитивних вражень. Було надзвичайно приємно спілкуватись з такими відкритими та щирими дітьми. Плануємо для них відкрити творчу літню майстерню, організувати конкурси та вікторини, а також здійснити ще багато цікавих віртуальних подорожей. Наступного тижня розпочнемо конкурс малюнків, які розмістимо на сторінках бібліотеки в соціальних мережах В контакті, Однокласники та Facebook, а також опублікуємо в блозі та Twitter. Тому наперед просимо громаду міста та всіх наших друзів в соціальних мережах прийняти активну участь у визначенні переможців цього конкурсу. Цим дітям потрібна турбота і наша увага.

Тож не залишаймося байдужими!




Наталія
бібліотекар-консультант
Інтернет - центру
Рахівської ЦРБ

Немає коментарів: