неділю, 11 листопада 2012 р.

10 цікавих фактів про країни світу («Science-Fact»)



Пропонуємо вашій увазі підбірку різноманітних цікавих фактів про країни світу.

1. Країна з найбільшим числом людей за гратами: США. Коли справа доходить до того, щоб запроторити когось у в'язницю, цій країні немає рівних. У США проживає 5% від усього населення Землі, і 25% від загальної кількості укладених в світі сидять у тюрмах саме тут -2200000 осіб.
Друге місце займає Росія - країна з найнижчим відсотком виправдувальних вироків в цивілізованому світі - 1,5 млн. На третьому місці - Китай, 870 тис.



2. Країна, що охоплює максимальну кількість часових поясів: Франція. Якщо врахувати всі території Франції, включаючи заморські, виявиться, що ця країна розташовується на 12 часових поясах. США займає 11 поясів, Росія - 9.

3. Єдина в світі країна з дорогами з коралів: Гуам. У Гуамі немає природного піску, тому там роблять асфальт, використовуючи корали і нафту.

4. Країна з найбільшою кількістю озер: Канада. 60% всіх озер світу знаходяться на території Канади: більше 3 000 000 озер, що займають 9% канадських земель.

5. Країна-найбільший виробник опіуму: Афганістан. Тут виробляється неймовірні 95% від всього опіуму у світі.

6. Країна-найбільший виробник кисню у світі: Росія. У Сибіру росте приблизно 25% світових лісів, які охоплюють площу більше, ніж континентальна частина США, що робить Росію найпотужнішим у світі переробником вуглекислого газу в найцінніший кисень.

7. Найосвіченіша країна світі: Канада. 50% населення цієї країни мають освіту не нижче середньої спеціальної. За Канадою слід Ізраїль - 45% та Японія - 44%.

8. Країна з найбільшою кількістю танків: Росія. У Росії налічується 21 000 танків, на другому місці США з 16 000 танками.

9. Країна з самим юним у світі населенням: Нігер. Приблизно половина населення Нігера молодше 15 років. Оскільки 80% території цієї країни покрита пустелею, схоже, єдине, що там залишається робити - це діти.

10. Країна з найбільшою кількістю мов: Папуа-Нова Гвінея. Хоча англійська мова є в цій країні офіційним, насправді це чиста формальність: по-англійськи тут говорить не більше 2% населення. Жителі Папуа-Нової Гвінеї використовують більше 820 різних мов, що становить 12% мов світу.


http://vk.com/wall-29559271_11898

1 коментар:

Christina Ashir сказав...

Очень интересно! Заходите в гости:http://cbslibrary5.blogspot.com/