понеділок, 26 листопада 2012 р.

Б І Б І Б Л І О Т Е К А - СВІТ НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ




  Бібліотека – море книг
   Бібліотека – храм науки.
   Переступайте наш поріг,
   Беріть скарби нетлінні в руки
   Нема прекрасніше доріг,
   Ніж цей вселюдський храм науки.

                               П.Гоць
     
За вікном ХХІ століття. Світ давно опанував не тільки терміни, але саму техніку і вільно оперує електронною поштою, відеоінформацією, електронними каталогами, ксероксом, принтером. Всіх об’єднав Інтернет. Вільний доступ до інформації – право і потреба кожного члена суспільства. Надати можливість долучитися до інформаційних джерел – у всьому їх розмаїтті – місія бібліотек.
26 листопада – Всесвітній день інформації, який проводиться за ініціативою Міжнародної академії інформації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН.

Соціальний прогрес, активний розвиток науки зробили інформацію більш доступною до людей. Постійне та стрімке накопичення інформації в світі прийнято називати , як  „інформаційний вибух”. Інформація відіграє важливу роль в житті людства.
             Центральною районною бібліотекою було проведено бібліотечно - біліографічний урок: „Інформація. Бібліотека. Користувач” для людей похилого віку.
              З консультацією: „Інформаційна культура – це складова загальної та фахової культури сучасної людини” виступила бібліограф ЦРБ Яворенко М. та ознайомила присутніх з довідково  - бібліографічним апаратом бібліотеки, інформаційними зонами, Центром регіональної інформації, книжковими виставками. Інформаційну годину ”У книзі ми відкриваємо світи” провела бібліотекар ВКіОФ Яремчук Г.В. Присутнім була надано корисні поради „20 причин читати більше”. Всі присутні взяли активну участь у бліц –турнірі „Все про книгу а бібліотеку”. Консультант Інтернет – центру ЦРБ Юришинець Н., провела практичне завдання „Підкорюємо Інтернет – простори” та ознайомила з книжковою виставкою”.
На завершення було проведено „бібліотечні посиденьки”. Учасники мали змогу послухати вірші поета Рахівщини Калько О.П.; власні гуморески та вірші  у виконанні Гуцуляк Н. та гуморески Павла Глазового у виконанні Кокіш – Мельник О. Присутні також насолоджувались чудовими мелодіями на скрипці та сопілці у виконанні Тушера В. та Шемоти М. В кінці, за чашкою чаю, ділилися враженнями про прочитані книги, цікавими рецептами приготування їжі та випічки.


Бібліограф ЦРБ Яворенко М.В. 

Немає коментарів: