вівторок, 6 листопада 2012 р.

ПДГ - новини. Інтерактивна карта провайдерів якісних безкоштовних юридичних послуг

Шановні читачі!

Пропонуємо Вашій увазі інформацію з проекту USAID «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» про розміщену на веб-сайті Проекту інтерактивну карту, що охоплює всі регіони України,  з провайдерами юридичних послуг (до складу яких входять НУО та студентські юридичні клініки), які надають якісні безкоштовні юридичні послуги з трьох областей права: охорона здоров’я (з акцентом як на пацієнтів так і на медичних працівників), права власності (земельні та житлові права), а також зайнятість.
Ці організації співпрацюють з 27 приватними юридичними фірмами та більш ніж 700 регіональними відділеннями з правової допомоги Міністерства Юстиції.

Завантажити інтерактивну карту:




Пропонуємо Вашій увазі ознайомитись з наповненням Розділу «Бібліотека» проекту USAID «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» http://pravovakrayina.org.ua/ 

Вісник

Pro Bono
http://pravovakrayina.org.ua/%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/pro-bono/

Законодавство

Закон України “Про безоплатну правову допомогу”

Закон України “Про державний земельний кадастр”

Закон України “Про волонтерську діяльність”

РекомендуємоПУБЛІКАЦІЇ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ – 2012 р.:

http://pravovakrayina.org.ua/%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/recomenduemo/



«Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» є проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що виконується компанією Менеджмент Сістемc Інтернешнл (МSI). Проект розрахований на чотири роки (2010-2014).
Мета проекту – створення загальнонаціональної мережі студентських юридичних клінік, організацій, що надають правову допомогу, та pro bono ініціатив приватних юридичних фірм заради ефективної діяльності щодо відстоювання інтересів незахищених верств населення.
Проект «Правова країна» має три основні завдання:
§  розбудова потужності українських неурядових організацій, що надають правову допомогу, з метою більш ефективного представлення інтересів громадян;
§  створення життєздатної загальнонаціональної мережі неурядових організацій, що надають правову допомогу, у певних галузях права, що дозволить скоординувати зусилля цих організацій для проведення національних реформ, а також сприятиме полегшенню доступу до правосуддя;
§  розвиток партнерства та залучення додаткових приватних ресурсів для розширення та збільшення обсягу  професійної безоплатної правової допомоги.
Створення мережі об’єднує зусилля в сфері надання безоплатної правової допомоги, покращує ефективність і продуктивність діяльності завдяки географічному розширенню наявних правових послуг. Проект підтримує проведення широкомасштабних кампаній з інформування громадськості, а також координації широкого залучення громадськості до проведення національних реформ.
З метою накопичення спеціалізованого досвіду Проект зосереджується на трьох галузях права, що впливають на економічний розвиток України:
§  Захист права власності
§  Охорона здоров’я
§  Трудові відносини
В межах Проекту «Правова країна» буде створена трирівнева мережа з надання правових послуг для кожної визначеної галузі права.
Перший рівень становитимуть юридичні клініки, що діють при вищих навчальних закладах, які є численними та географічно розпорошеними надавачами юридичних послуг, а також і найменш досвідченими.
Другий рівень – для складніших юридичних питань – складатиметься з неурядових організації, що надають правову допомогу, які мають у своєму штаті юристів.
Третій рівень буде сформований професійними юристами.

Контакти Проекту «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна»

·         Адреса офісу
вул. Банкова, 3, офіс 33
м. Київ 01024 Україна
·         comm@pravovakrayina.org.ua
·         pravovakrayina@gmail.com
тел./факс:  044 253-47-01

Немає коментарів: