четвер, 25 липня 2013 р.

Рахівські бібліотекарі ділились досвідом з івано-франківцями

23 липня на базі Рахівської центральної районної бібліотеки відбувся семінар щодо впровадження проекту “Бібліоміст”у централізованих бібліотечних системах Закарпатської та Івано-Франківської областей.
Участь у семінарі під керівництвом директора Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка Людмили Григаш взяли директори централізованих бібліотечних систем Івано-Франківщини. Зустрічали гостей в районній бібліотеці керівник апарату райдержадміністрації Олена Кабаль, в.о. начальника відділу культури РДА Василь Кухар, директор Рахівської ЦБС Галина Приймак та працівники бібліотеки. Першою реакцією гостей було щире захоплення організацією та матеріальною базою, адже Рахівська ЦБС входить у число кращих на Закарпатті.
Після вітальних слів Людмила Григаш познайомила присутніх із бібліотечною системою області та Рахівського району зокрема. Із презентацією своїх здобутків у рамках обміну досвідом виступили і представники бібліотек Івано-Франківської області. У план заходів крім семінару входили також відвідування дитячої бібліотеки, географічного центру Європи та музею.Після семінару відбулась зустріч представників Закарпатської обласної бібліотеки із головою Рахівської районної державної адміністрації. Темою розмови стала співпраця місцевих органів виконавчої влади із бібліотечною мережею. Людмила Григаш висловила вдячність голові РДА за всебічну підтримку. В свою чергу Дмитро Андріюк висловив сподівання на подальший розвиток бібліотечної системи та  активніше залучення читачів до її роботи.
Довідково: 


проект “Бібліоміст” розширює доступ до інформації та сучасних технологій шляхом:
  • обладнання близько 1600 публічних бібліотек комп’ютерною технікою до 2013 року;
  • навчання бібліотекарів роботі з новітніми технологіями на базі 25 тренінгових центрів та підвищення рівня комп’ютерної грамотності населення у бібліотеках-учасницях по всій країні;
  • надання підтримки бібліотекам у здійсненні адвокаційної діяльності та залученні додаткових ресурсів;
  • просування сучасних українських бібліотек серед широкої громадськості.











Немає коментарів: