вівторок, 2 липня 2013 р.

Обласний семінар – тренінг бібліотечних працівників „Довідково-бібліографічне та інформаційне обслуговування: трансформація послуг та ресурсів”


25 та 26 червня на базі Рахівської центральної районної бібліотеки був проведений обласний семінар-тренінг бібліотечних працівників „Довідково-бібліографічне та інформаційне обслуговування: трансформація послуг та ресурсів”. На семінар з’їхалось 38 бібліотечних працівників області – методисти та бібліографи районних бібліотек.

Відкрили семінар керівник апарату райдержадміністрації Олена Василівна Кабаль та начальник відділу культури райдержадміністрації Володимир Леонідович Шепета. З привітальним словом до присутніх звернулася директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка Людмила Захарівна Григаш, яка ознайомила присутніх з станом інформаційно-бібліотечної діяльності в бібліотеках області.
Першого дня з консультаціями перед присутніми виступили Гумен М. В. - завідувачка відділу наукової інформації  та бібліографії „Сучасні тенденції інформаційного обслуговування користувачів” та Малинич О.В., головний бібліограф вдділу краєзнавства ЗОУНБ „Корпоративна регіональна інформаційна система: шляхи створення”.

Досвідом роботи поділилися бібліографи районних бібліотек Іршави, Тячева та Перечина.
Методичне забезпечення довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування населення (Іршава);
–       „Технологія та організація складання інформаційно-бібліографічних видань” (Тячево);
–       „Сучасні засоби задоволення інформаційних запитів користувачів” (Перечин, м. Ужгород).

В рамках проекту „Публічні бібліотеки – мости до е-урядування у Закарпатській області” голова благодійного фонду „Центр громадських ініціатив” Вишняк А.М. з присутніми провів тренінг з використання інформаційних ресурсів мережі Інтернет.

Наступного дня з консультаціями виступили заступник директора по роботі з юнацтвом ЗОДЮБ Вудмаска Т. М. „Формування інформаційної культури юних користувачів: новий погляд”  та бібліограф Рахівської ЦРБ Яворенко М.В. „Інформаційне обслуговування сільської громади: поєднання традиційних та інноваційних послуг”, які ознайомили присутніх з інноваціями бібліотечних процесів за допомогою мультимедійних презентацій.   
         Гості мали можливість ознайомитися з роботою бібліотек системи - відвідали центральну дитячу бібліотеку та бібліотеку – філію с. Ділове, де перед бібліотечними працівниками області з коломийками виступили гурт „Трибушанка” та члени клубу за інтересами „Берегиня” з інсценівками „Історія Ділового” та „Чудо – Інтернет”. В подарунок від діловчан всі отримали  діловецькі калачі.
Також учасники семінару мали можливість відвідати Музей екології гір та історії природокористування в Українських Карпатах та географічний центр Європи.
У гостей залишились приємні враження від перебування на Рахівщині.


Зав. методико-бібліографічним відділом Рахівської ЦРБ Є.Г.Дідик 



























Немає коментарів: