середу, 18 лютого 2015 р.

Груповий практикум «Створення та адміністрування бібліотечних блогів»





   17 лютого пройшов практикум для бібліотечних працівників району по створенню та веденню бібліотечних блогів.  Своїм досвідом ділились працівники, що вже мають досвід ведення таких сторінок на платформі Blogger,  автори бібліотечних блогів с. Ділове, Костилівка та Білин. В ході практикуму бібліотекарі разом аналізували стан ведення сторінок, спільно визначали як позитивні, так і негативні моменти. За результатами обговорення були визначені основні рекомендації для бібліотекарів, що недавно створили свої «живі журнали», поради щодо їх адміністрування та наповнювання контентом. Це бібліотеки-філії сіл Ясіня, Водиця, В.Бичків та Б.Церква.
    Для того, щоб блог ефективно функціонував, потрібно визначити не тільки його мету, а і цільову аудиторію, на яку він розрахований. За кількістю користувачів, за статистикою відвідувань, за коментарями до дописів блогер може робити висновки про ефективність свого блогу, корегувати тематичну спрямованість, зважаючи на ті її теми і проблеми, які привернули увагу користувачів.

  Також в ході практикуму обговорювалось питання зв'язку блогосфери з соціальними мережами. Адже ведення «живих журналів» тісно пов'язане з підтримкою сторінок в соціальних мережах, в яких зареєстрована бібліотека. Вони дозволяють не тільки підтримувати тісний та невимушений  зв'язок з користувачем, а  і є своєрідним інструментом реклами, як блогу бібліотеки, так і роботи, яку вона веде. Таке поєднання дозволяє розширити контингент користувачів як реальних, так і віртуальних, а також стати співучасником життя бібліотеки.
   Домашнім завданням для бібліотекарів було створення мультимедійної презентації, яка б стала рекламою блогу, та  розміщення її на своїй сторінці в Blogger.

   


Немає коментарів: