четвер, 1 жовтня 2015 р.

Всеукраїнський день бібліотек у Рахові


Будь-яке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не виняток і наш день – Всеукраїнський день бібліотек.




Нас прийшли привітати представники місцевої влади в особі її перших керівників: Думен Ярослав Васильович (мер міста Рахів), Ігнатюк Дмитро Миколайович (заступник голови РДА), Шепета Володимир Леонідович (начальник районного відділу культури РДА), які всіляко допомагають нам, опікуються культурою в нашому краї, роблять кращими та сучаснішими наші бібліотеки. Також з словами вітання виступили директор районного будинку культури Мисинчук Іван Юрійович, колишній директор ЦБС Федурця Марія Миколаївна та голова первинної профспілкової організації ЦБС Ворохта Галина Михайлівна.  Музичним вітанням привітали всіх присутніх гурт «Кучеряві хлопці»

         Так! Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як невгасимий смолоскип був у руках бережливих, надійних, у ваших руках дорогі бібліотекарі. Тому зовсім невипадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек.
         Визнання  до людини приходить з роками через її знання, уміння, ставлення до інших людей. Розум, серце, душу  упродовж усіх років своєї благородної праці бібліотекарі віддають своїм користувачам. Ці привітні, добрі, мудрі, працьовиті, талановиті жінки ще й чудові організатори масових заходів. Вдало підібрана література для книжкових виставок, добра, мудра порада, вчасно виконана бібліографічна довідка, будь-яка інформація з мережі Інтернет – це притаманні якості бібліотекарів.     
На протязі цього місяця Центральна районна бібліотека проводила конкурс між бібліотеками-філіями на кращу мультимедійну  презентацію «Співпраця бібліотеки з місцевою громадою», метою якого було відображення ролі бібліотек у соціально-економічного розвитку міста, селища, села чи присілку, утвердження бібліотек як центрів місцевої активності та згуртування громади. Проведення таких конкурсів дозволяє привернути увагу мешканців населених пунктів, а також місцевих органів влади до діяльності бібліотек Рахівського району, обміну досвідом між бібліотекарями по підвищенню якості бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів, дає імпульс в пошуку нових форм роботи та стимулює творчу активність працівників бібліотек. Презентація співпраці районної бібліотеки з Рахівською громадою проводилась поза конкурсом.




https://prezi.com/kv5wehzobszm/presentation/#

Журі визначило переможців цього конкурсу і розподілили місця наступним чином:

Номінація «Краща мультимедійна презентація міської бібліотеки»

І місце – бібліотека – філія смт. Великий Бичків


ІІ місце – бібліотека – філія смт. Ясіня



ІІІ місце – Рахівська центральна дитяча бібліотека



Номінація «Краща мультимедійна презентація сільської бібліотеки»

І місце – бібліотека – філія с. Ділове


ІІ місце – бібліотека – філія с. Костилівка



ІІІ місце – бібліотека – філія с. Розтоки


Номінація «Краща мультимедійна презентація присілкової бібліотеки»

І місце – бібліотека – філія пр. Тьовшаг
ІІ місце – бібліотека – філія пр. Березово
ІІІ місце – бібліотека – філія пр. Стебний

Нажаль, журі було прийнято рішення про введення ще однієї номінації «Бібліотечна халява»,  переможцями якої стали найгірші роботи бібліотекарів.
Всі мультимедійні презентації будуть розміщені на сторінках блогу Бібліотеки Рахівського району http://rakhivcbs.blogspot.com/

Тож ще раз вітаємо вас, дорогі  колеги, ветерани бібліотечної праці з професійним святом. Зичимо вам творчості і натхнення, щастя, радості, добробуту, любові наших користувачів, цікавих запитів і мудрості у здійсненні великих планів.














Немає коментарів: