четвер, 8 жовтня 2015 р.

Дитяча бібліотека, як місце інтелектуального спілкування та дозвілля дітей та підлітків


Щорічно одним із семінарів, які планує та проводить методико-бібліографічний відділ ЦРБ є семінар по роботі з дітьми. Не став винятком і цей рік. 6 жовтня 2015 р. був проведений районний семінар бібліотечних працівників „Дитяча бібліотека, як місце інтелектуального спілкування та дозвілля дітей та підлітків”.


 Цікавою та змістовною була доповідь заступника директора по роботі з дітьми Марії Бронтерюк „Сучасна бібліотека — центр інформації, духовного розвитку та організації дозвілля для дітей”, яка була представлена у формі мультимедійної презентації.




Досвідом співпраці районної бібліотеки та шкільної „Шкільна бібліотека та публічна: грані співпраці” поділилася бібліотекар ЗОШ №1 міста - Марія Ворохта.





Викликали інтерес консультації бібліотекарів районної та дитячої бібліотек Оксани Федірцан та Галини Ворохти: „Ефективне використання інформаційного потенціалу бібліотек для роботи з наймолодшими користувачами” та „Організація бібліотечного обслуговування підлітків та молоді: проблеми та шляхи їх вирішення”














Бібліотекар філії с. Луг поділилась з присутніми досвідом з активізації творчих можливостей користувачів-дітей шляхом їх участі у бібліотечних заходах у сільській філії.
Надзвичайно цікавим і корисним для всіх присутніх була демонстрація відео, яке підготувала ЗОУНБ ім. Ф.Потушняка по роботі з місцевою громадою.





Бібліотекар читальної зали Наталія Юришинець зробила аналіз мультимедійних презентацій конкурсу співпраці бібліотек з місцевою громадою, який був проведений до Всеукраїнського дня бібліотек.

В кінці заходу присутні поділилися думками за темами: „Робота з дітьми: проблеми, пошук, досвід” та „Конфлікти в бібліотеці: як їх уникнути” та серед них було проведено міні-опитування щодо планів та перспектив розвитку бібліотек району в майбутньому.




В рамках семінару була проведена презентація книги нашого земляка Івана Беркели „Фіглі з бербениці” на які були запрошені поважні гості – голова районної державної адміністрації Павло Басараба, його перший заступник Дмитро Гнатюк, начальник відділу культури райдержадміністрації Володимир Шепета, прихильники творчості митця.











Немає коментарів: