пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

“Народний владика Іван Маргітич”. У Рахові презентовано книгу про греко-католицького єпископа.

“Народний владика Іван Маргітич”.

Така назва презентованої 4 квітня 2016 року книги з матеріалами науково-практичної конференції “10 років без владики Івана Маргітича: на перехресті віків”(Рахів — Ужгород, 5-6 вересня 2013р.), Матеріали конференцій за редакцією О. Масляника, останнім упорядковані і видані за підтримки о. В.Носи, рахівських газдів-доброчинців.
Презентації книги будуть продовжені в Ужгороді, Львові…В книзі вміщено наукові розвідки, спогади і повідомлення учасників конференцій, що стосуються збереження пам`яті про народного єпископа Івана Маргітича.
Організатори провели презентацію в приміщенні греко-католицької фари в м. Рахів, де зупинявся, деякий час мешкав, працював Іван Маргітич, тут зберігся дух народного владики, відкрито музей. Даний захід проходив на високому духовному рівні — це значна подія в громадському та релігійному житті району, області.

Настоятель Св`ятоуспенської греко-католицької Церкви в м. Рахів о. В. Носа, журналіст та видавець О. Масляник, заступник голови Рахівської райради І. Копич, В. Дряшкаба, О. Шкуро розповіли про збір матеріалів та видання книги, про складний і нелегкий шлях, тяжкі випробування, високу духовність, вірне служіння Богу і рідному народу св`ященника-патріота – народного владику Івана Маргітича.

Матеріали та фото rakhiv.org.ua





Більше матеріалів про Івана Маргітича:

На Закарпатті побачив світ збірник науково-популярних статей "Народний єпископ Іван Маргітич"

Ісповідник віри, народний владика. До 95-річчя з дня народження Івана Маргітича


Пам'яті владики Івана Маргітича


Немає коментарів: