четвер, 22 березня 2018 р.

«У слові розкривається душа»


21 березня Всесвітній день поезії


Всесвітній день поезії було проголошено делегатами  30 – ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше всесвітній день поезії було відзначено 21 березня 2000 році в Парижі (Франція). А в Україні це свято відзначається на державному рівні щорічно з 2004 року. Крім того, цей день покликаний сприяти розвитку поезії та поверненню до усної традиції поетичних читань.
З нагоди святкування Всесвітнього дня поезії в Рахівській центральній районній бібліотеці відбулося засідання клубу за інтересами «Поетичний розмай», на якому бібліотекар  Рахівської ЦРБ Миланюк Марія ознайомила нових учасників з статутом та планом роботи на 2018 рік. 
Члени клубу мали змогу продекламували свій улюблений вірш або уривок з твору. На засіданні прозвучали поезії  «Contra spem spero!» Лесі Українки,  «Реве та стогне Дніпр широкий» (на англійській мові),  уривок «Думи мої думи» (на англійській мові)  «Заповіт»,  «Мені тринадцятий минало»,  уривок  з вірша «Сон»  Тараса Григоровича Шевченка,  «Вечір знов…»,  «Понад Ужем»  Василя Кухти,  «Моя Любов» Таші Шорес (на англійській мові), «Якщо» Редьярда Кіплінга. 
Читання віршів було унікальне тим, що присутні мали змогу почути твори  не лише на українській , але і на англійській мовах.



Кожен прочитаний рядок поетичного слова покликаний хвилювати, давати насолоду, збагачувати духовність, адже слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу любові.






Декламатори поезій: Лінковська Любов, Манілець Катерина, Вішован Світлана, Доброцька Крістіна, Леле Валерія, Ткачук Юлія, Романюк Маріана, Миланюк Марія.













Немає коментарів: