понеділок, 6 квітня 2020 р.

Пам’яті Федурці Марії Миколаївни



Гірка звістка про непоправну втрату сколихнула колектив Рахівської централізованої бібліотечної системи: на 81-му році, пішла із життя Марія Миколаївна Федурця.
Відійшла у вічність добра і щира людина. У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу з її рідними і близькими. Світлий, добрий спомин про Марію Миколаївну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із нею.
Молодою, енергійною випускницею Хустського культосвітнього  училища, свою  трудову  діяльність  розпочала на посаді завідувачки  клубом с. Косівська Поляна. Заочно навчалась спочатку в Ужгородському  університеті  на  бібліотечному  факультету, пізніше була студенткою філії Харківського  інституту культури у м. Львів, а закінчила вже Київський  інститут  культури.
У 1966  році  переведена на посаду бібліотекаря в районну бібліотеку  для дорослих, а в 1969  році  стає  завідувачкою бібліотеки.
У 1979  році була  призначена  директором  Рахівської  централізованої  бібліотечної  системи,   яку  очолювала  до  1999  року. Під  її  керівництвом  успішно проводилась  централізація  районної  бібліотечної  мережі.  Її    заслуга - нове  приміщення  бібліотеки  по  вул.  Героїв  АТО 5 (де  бібліотека  розміщена і сьогодні), створення  краєзнавчого   сектору, розширення  штату, придбання  обладнання, підняття  на якісно вищий  рівень роботу бібліотек  ЦБС.

Після  виходу  на  заслужений  відпочинок  не забувала  відвідувати  бібліотеку, як  користувач  і  як  активний  учасник  клубу за  інтересами  „Співрозмовник”.
Найщиріші співчуття висловлюємо з приводу непоправної втрати дітям, онукам, правнуку, рідним і близьким покійної. Хай рідна земля  стане для неї пухом, а Господь дарує вічне життя у Царстві Небеснім.

           Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю...
Колектив  Рахівської   централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів: