середу, 19 вересня 2012 р.

Виборчі вечорниці в Рахівській бібліотеці.










 
17 вересня в приміщенні читальної зали за присутності запрошених юристів, користувачів старшого віку та молоді, яка голосує вперше, було проведено перші виборчі вечорниці за проектом «Громадська взаємодія». Під час вечорниць проходило багато різноманітних і цікавих заходів.
Найперше відбулась бесіда за круглим столом «Відверта розмова». Начальник районного управління юстиції Губко Владислав Валентинович докладно розповів про Закон України «Про вибори народних депутатів».
Другим заходом для відвідувачів була інформаційна година «Я голосую вперше», де їх ознайомили з питаннями виборчого процесу. Для учасників заходу та користувачів бібліотеки було розробилено буклети:  «Ти голосуєш вперше», «На допомогу виборцю», в яких зазначені основні аспекти парламентських виборів 2012.
Присутніх також ознайомили з проектом «Громадська взаємодія», в якому Рахівська центральна районна бібліотека взяла участь однією з п’яти бібліотек в області. Для тих, хто цікавиться виборами було створено папки, де зібрана інформація про всіх кандидатів в народні депутати по виборчому округу №72 та партій, що приймають участь у виборчому процесі.
Щодня надходить багато запитань щодо парламентських виборів 2012, зокрема користувачі телефонують на гарячу лінію, що створена в бібліотеці.  Ці питання були озвучені в ході вечорниць, і користувачі отримали на них повну та змістовну відповідь. Цікаваими для ознайомлення виявились також передвиборчі програми кандидатів у депутати.
Наприкінці інформаційного дня прозвучала літературно-музична композиція «З Україною в серці», на якій звучали пісні, вірші про Україну та гуцульські коломийки у виконанні ансамблю троїстих музик «Гуцулочка».
На завершення, всі учасники скуштували солодощів, що додало їм сил та натхнення для традиційного гуцульського танцю.
Виборчі вечорниці були успішними та веселими, адже наш народ вміє поєднувати корисне з цікавим, і дивлячись на серйозні речі, споглядає на них з позитивом :)!















 Наступні вечорниці планується 
 провести:

с. Костилівка 19.09.2012
с. Білин 20.09.2012
с. Ділове 26.09.2012
смт. В.Бичків. 04.10.2012
пр. Плаюц 09.10.2012

Титор І.П.
консультант 
інформаційно-консультативного 
пункту на базі 
Рахівської центральної районної бібліотеки

Немає коментарів: