пʼятницю, 3 липня 2015 р.

У Рахові відкриється перший на Закарпатті пункт збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів


Рахівська центральна районна бібліотека долучилася до Всеукраїнського еко-руху зі збору відпрацьованих батарейок «Батарейки, здавайтеся!» 
Вже зовсім скоро в чтальній залі бібліотеки буде облаштований спеціальний куточок з контейнерами та наглядною інформацією, де кожен зможе ознайомитись, чому потрібно правильно утилізувати батарейки та акумулятори, як саме вони забруднюють навколишнє середовище.
Використані батарейки ні в якому разі не можна викидувати у смітник, адже всього одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами близько 20 кубічних метрів ґрунту та 400 літрів води. Це  кілограми  отрути, через грунти вони потрапляють у воду та їжу, яку ми споживаємо!  У лісовій зоні – це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжачка і декількох тисяч дощових черв’яків.



Невдовзі  переробка  батарейок може  запрацювати  у Дніпропетровську. Тоді батарейки будуть переробляти у металевий цинк, окисно­марганцевий концентрат та графіт. Ми слідкуємо за новинами та сподіваємось, що це станеться вже скоро.
Всі, хто не байдужий до природи, а вона в нашому місті просто чудова, можуть принести з дому використані батарейки та акумулятори та помістити їх до спеціальної скриньки у бібліотеці. Надалі ми подбаємо про їх відправку на утилізацію.

Допоможемо нашій природі всім містом!

Детальніша інформація на сторінках http://batareiky.in.ua та  https://www.facebook.com/batareiky

Немає коментарів: