вівторок, 1 вересня 2015 р.

«Я ГОРДИЙ, ЩО Я ГУЦУЛ» (фото, відео)

Біля пам’ятника Гуцулові в центрі міста минулої п’ятниці, 28 серпня, відбувся захід, який організувала Центральна районна бібліотека. Захід мав і повчальний, і розважальний характер, адже присутні дізналися і згадали минувшину, а також наспівалися та натанцювалися досхочу.
Головна ідея заходу – продемонструвати велич, красу та колорит гуцульського народу. Організатори зробили невеличкий екскурс у минуле, згадали історію створення Рахова, розповіли про національного героя Олексу Довбуша та опришківський рух. На імпровізованій сцені створили невеличку виставку вишиваних робіт Ганни Мигалинюк та виставку книг про збереження і популяризацію гуцульської культури під назвою: «Гуцульщина – перлина у барвистому намисті України». Не обійшлося і без гуцульської музики та танцю. Розважали народ аматори народного самодіяльного оркестру гуцульських інструментів РБК (керівник Петро Ерстенюк).
Подібні акції – чудовий приклад того, що для набутків гуцулам не треба великих сцен та аудиторій, для цього потрібний лише душевність.
Андріана ЛЕЛЕ






















Немає коментарів: