четвер, 3 вересня 2015 р.

ТЕПЛІ ЛІТЕРАТУРНІ ПОСИДЕНЬКИ ІЗ ЗЕМЛЯКАМИ

Першого вересня, у ЦРБ, відбулася зустріч з підполковником, офіцером Збройних сил України, письменником і поетом Володимиром Тимчуком, на якій він презентував дебютну збірку «Словодієм».
Автор коротко розповів про власний творчий шлях, як потрапив до літературних кіл на одному із Форумів видавців у Львові, де просто вирішив прочитати декілька віршів із власної «шухляди», до якої писав ще з юних літ. Історії життя Володимир Тимчук розбавляв віршами зі своїх поетичних збірок, яких у нього декілька. Перша вийшла в 2009-му, під назвою «Весняні коловороти». Ще у його творчому доробку є збірки «Донецький аеропорт» та новел і сценок «Словодієм».
Найцікавіше те, що Карпати, Гуцульщина і Рахівщина у творчості В. Тимчука посіли значне місце. Помітна його любов до рідного краю, адже автор родом з Ясіня. Про малу Батьківщину поет і прозаїк згадує не лише у своїй творчій діяльності, але і доклав багато зусиль на «науковій ниві».
Він досліджував історію Карпатської України, після чого, зокрема, написав поему «Гуцульське повстання» та інше. Впорядкував збірку «Ясіня – столиця Гуцульської республіки…і не тільки», до якої увійшли наукові праці, реферати, публіцистичні матеріали за результатами конференції, яку він «скликав» у Ясінях. Також за його упорядкування вийшов каталог «Від Струка до ЮНЕСКО: Церква Вознесення Христового в Ясінях», де йдеться про історію, архітектуру та унікальність цього храму.
Багата Гуцульщина не лише на колорит, але і на талановитих синів та дочок своїх, чому Володимир Тимчук є яскравим прикладом. Загалом, творча зустріч та читання минули у душевній атмосфері з присмаком часом, суму після новели «Зізнання», а часом з присмаком яблук після вірша «Я і яблуко». Після «посиденьок» у всіх залишилися чудові спогади та враження, а у бібліотеки ще й книги, які  подарував автор.

Андріана ЛЕЛЕ
http://zorka.in.ua/




Немає коментарів: