пʼятницю, 14 липня 2017 р.

Декілька хвилин живого спілкування


 "Наше життя не складається з кількості прожитих років, а з пам’ятних хвилин живого спілкування, які продовжують нам життя."


 Ці слова належать гостеві який завітав до нашої бібліотеки з міста Івано-Франківськ Макаровському Івану Петровичу – доценту кафедри історії-політології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.  Окрім фахової професії  Іван Петрович  пише вірші, які народилися з потреби розвивати педагогічну майстерність, щоб зацікавити студентів до самостійної роботи та аналізу явищ сучасного суспільного життя. А також підкреслив, митець та гість нашого краю, для того, щоб краще зафіксувати чуттєву насолоду від краси гір, - відчув потребу завітати у царство книг - бібліотеку,  в якій і написав свого вірша  «Сини нездоланних», присвяченого творцям української літератури Тарасу Григоровичу Шевченку та Івану Яковичу Франку.

Спілкування з Макаровським Іваном Петровичем особливо припала до душі юним членам клубу за інтересами «Поетичний розмай»  Ролюк Руслані,  Агип’юк Ільї та Миланюк Марії  - бібліотекареві читальної зали Рахівської ЦРБ. Ця випадкова зустріч з викладачем дала можливість задуматися над своїми можливостями. І спробувати віднайти свій талант – це лише перша сходинка до щасливого майбутнього і самореалізації.
Потрібно  берегти його та розвивати, щоб не втратити протягом життя, а, навпаки, вдосконалити. 




Сини нездоланних 

Куди ви йдете?
Чиї ви діти будете?
Ми сини батьків пограбованих.
Знедолених та нездоланних.
Ми за свою неподільну
Україну щасливу вільну.
Ми – люди не хижаки,
Шевченко і Франко наші провідники.
З ними нам іти у віки.
Наша споконвічна мета,
Щоб в Україні була
Кожна людина щаслива.

Немає коментарів: