вівторок, 4 грудня 2018 р.

Не дозволь СНІДу зруйнувати твоє життя…



Щороку, починаючи з 1988 року, 1 грудня громадськість  відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. В цей день величезна кількість людей на всій планеті прикріплюють до одягу червону стрічку,  як символ усвідомлення важливості проблеми СНІДу, та як символ протесту проти дискримінації у відношенні до ВІЛ – позитивних людей.
В Рахівській центральній районній бібліотеці, 3 грудня було проведено урок – застереження «Дорога в безодню», на якому учні 11-А класу Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2 та соціальний педагог  - Брана Ганна Василівна мали змогу більше дізнатись про вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), відомий ще з 80 років ХХ ст. та до теперішнього часу.  Бібліотекар Миланюк Марія розповіла, що скривається за назвами ВІЛ та СНІД, чим вони різняться, на скільки небезпечне це захворювання та як можна уникнути зараження.

Продовжила урок бібліотекар Юришинець Наталія, яка розказала про статистику найчастішого зараження та статистику смертності по Україні станом на 1.11.2018 року. Також присутні мали можливість переглянути відео «Боротьба з ВІЛ/СНІД в Україні» (Перший канал, 2017) . В кінці уроку було проведено  анкетування щодо обізнаності з питань ВІЛ/ СНІДу серед молоді.









Немає коментарів: