четвер, 3 січня 2019 р.

Книги зимових вечорів


Морозна і похмура  ЗИМА – це ідеальна пора року для читання, коли хочеться взяти до рук хорошу книгу, і «проковнути» її легко і на одному диханні.
Пропонуємо вашій увазі добірку книг зимових вечорів, яка містить як нові книги, що надійшли до книжкового фонду бібліотеки, так ті, що користуються найбільшою популярністю у користувачів. Тут ви знайдете книги різних жанрів: детективи, романи, пригоди та фантастику, а також популярні видання, що надихають  на філософські роздуми, вони дають запитання та пропонують відповіді на них.
Присвятіть декілька затишних вечорів улюбленому читанню!



Теплі спогади в холодний вечір
Шевчук Анатолій


Про книгу: До книжки вибраної прози письменника-дисидента увійшли повість “Болюче відчуття полону”, оповідання «У велику зону», «Ніч з пострілами», відкриваючи читачам ще одну маловідому сторінку української прози.
Видавництво: «Преса України», 2013р.






Хліб і шоколад
Дочинець Мирослав

Про книгу: Перед нами - "легка" і "світла" проза. Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів. Особливе місце відведено жінці. Героїні "заново" створюють мужчин, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється і в потойбіччі. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.
Видавництво: «Карпатська вежа», 2018р.






Книга надиху
Дочинець Мирослав



Про книгу: Нова книжка лавреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця - про життя як безнастанний дар; про духовні вершини Афону і маленькі карпатські верховини; про те, що робить істоту вільною і безсмертною; про вічні істини і про вічний пошук щоденних крихт радості; про особисте і вселюдське; про земне і небесне, що дарує надих. А ще в цій книжці нуртує розкіш мови - чар текстів, переплетених із таїнством змісту. Невтомне і невтоленне збирання зілля Слова.
Видавництво: «Карпатська вежа», 2018р.




Дорога в небо – до людей
Дочинець Мирослав

Про книгу: Немає поганого життя - є невміння жити... Якщо людина піднімається вгору, бажаючи досягти вершини, - їй необхідно відмовитись від зайвого вантажу... Людина - це вічне каяття, це відродження... Треба дуже багато працювати; це колись помітять люди, а може, й Бог... Зрештою, все закінчується добре, та не всі мають терпіння дочекатися цього... Якщо сили скінчилися, залишаються ще воля, впертість і витримка.. Про це та інше йдеться в цій книжці. Її герої витерпіли і витримали. І перемогли.
Видавництво: «Карпатська вежа», 2017р.

 






Солоні поцілунки
Купріян Ольга



Про книгу: Навіть і подумати не могла Мілка, що в день її чотирнадцятиліття вибухне стільки проблем. На межі краху опиниться все, що було ідеальним чи виглядало таким. Сім’я, в якій батьки роками після смерті сина не спілкуються. Чарівна зовнішність, якій бракує хіба що грудей більшого розміру. Високі оцінки, крім із кількох точних предметів. Близька подруга, якої не зрозуміти. Звабливий хлопець, який ще не знає себе. Запаморочливі французькі поцілунки із солоним присмаком сліз…    Як склеїти те, що розбито вщент? І чи потрібно склеювати — чи не краще позбутися його? Коли дорослішаєш, усе стає таким заплутаним. Часом не можна ступити й кроку, щоб не скривдити чиїхось почуттів. Доводиться вибирати між трьома закоханими хлопцями. Визнавати свою провину. Гірко ридати. Сміятися до кольок у животі. Кохати не того, хто цього вартий. Отримувати по заслузі…    Мілка та її друзі ходять до школи й на танці, кохають, сміються, помиляються. Потайки від дорослих п’ють алкоголь і думають про секс. Вони — звичайні підлітки зі звичайними проблемами й переживаннями. Шукають себе, і в них є одне літо для виправлення того, що виправити надзвичайно складно.
Видавництво: ВЦ «Академія», 2017р.



Руденька
Пилипенко Юлія

Про книгу: Десять років тому українські лікарі винесли Юлі вирок: до свого вісімнадцятого дня народження вона має вмерти. Ця книга – своєрідний щоденник-сповідь, де кожен рядок – не уява авторки, а події з її життя. Історія Юлі приводить нас у ті дні, коли їй здавалося, що нічого не можна змінити, коли вона не впізнавала свого обличчя й тіла, а руде волосся відбивалося в дзеркалі фіолетовим, впродовж однієї ночі змінивши колір… З дивовижною відвертістю та оптимізмом, який за таких обставин здається неймовірним, Юля розповідає, як заново вчилася любити життя і насолоджуватися ним, що є найважливішим, коли народжуєшся вдруге. Ця книга – не просто історія боротьби життя зі смертю, це ще й історія кохання. До чоловіка, до життя, до себе. Ви колись замислювались, що б зробили, якби це був останній день вашого життя?… Тоді ця книга для вас.
Видавництво: «Фоліо», 2016р.


Йорген + Анна = любов
Віґдіс Йорт

Про книгу: Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена. Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?
Видавництво: «Старого Лева», 2015.



Магам можна все
Дяченки Марина та Сергій

Про книгу: Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви — це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь — сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку — а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу людини?..
Таємничий Препаратор почав свою справу - він руйнує душі людей. Проти нього діє Хорт зі Табор - вроджений маг. А магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але в боротьбу втручається любов...
Видавництво: «Довженко букс», 2017р.


Самум
Дяченки Марина та Сергій

Про книгу: Вона - сучасна відьма-авантюристка, ворожить та знімає порчу, але вірить тільки в гроші. Він - демон, що вселився в неї. Вона - одержима. Вона - гонча. Він - жорстокий хазяїн. Двоє ненавидять одне одного и пов'язані спільною місією. Варто хоч раз помилитись, спізниться, прорахуватись - і відьма, і демон потраплять в пекло. Але в такій складній праці помилка - всього лише питання часу…
В нову книжку Марини та Сергія Дяченко, крім роману "Одержима", увійшли також нові повісті та оповідання: "Електрик", "Самум", "Хрущ".
Видавництво: «Довженко букс», 2017р.



Варан
Дяченки Марина та Сергій

Про книгу: Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси — у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібне «справжньому» фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від інших, — філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна поставити собі кожна людина...
Видавництво: «Довженко букс», 2017р.







Страта
Дяченки Марина та Сергій



Про книгу: ...Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнує світ...
Видавництво: «Довженко букс», 2017р.





Віта Ностра
Дяченки Марина та Сергій

Про книгу: «Віта Ностра» — роман-ідея, роман-перетворення, роман про те, як стати дорослим, пізнати себе, про біль і страх. Істинний страх, коли боїшся, що щось може статися з твоїми близькими, коханими, рідними, беззахисними, та ще й через твою провину, змушує Сашу Самохіну вступити до дивного інституту Спеціальних Технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викладачі — на занепалих янгелов. І життя її перетворюється на жахіття...
Видавництво: «Довженко букс», 2017р.



Дощило птахами
Сосьє Жослін

Про книгу: Навіщо жінка-фотограф прямує до таємничого лісу? Хто такий Тед Бойчук? Як йому вдалося вижити під час жахливої катастрофи? Цього фотограф так і не дізналася, адже Бойчук помер якраз перед її прибуттям до маленького хутору посеред хащ. Два літні мешканці хутору — Том і Чарлі — ще не знають, що поява фотографа повністю змінить їхнє життя. Так само, як і поява іншої старенької леді... «Дощило птахами» (2011) — не лише масштабна історична драма, а й лірична оповідь про маленьких людей, які втекли від гомінкого світу у праліс. Надзвичайно зворушливий роман  Жослін Сосьє відзначено премією «П’ять континентів Франкофонії» (2011), Літературною премією колежів, премією ім. Ренґе Літературної академії Квебеку, преміями «Франція-Квебек» та читачів «Радіо Канада», а також читацькою премією Книжкового салону у Монреалі (2012). Роман перекладено німецькою, шведською, англійською та нідерландською мовами.
Видавництво: «Анетти Антоненко», 2017р.


Повний місяць
Кокотюха Андрій

Про книгу: Осiнь 1944 року.  Подiлля.  Лiнiя фронту вже далеко,  але спокою в тилу немає. У селищi Сатанiв страх перед гестапо змiнився боязню каральних операцiй НКВС. Мало того, округу тероризують озброєнi до зубiв банди кримiнальникiв та дезертирiв. Але й це ще не все: кiлька мiсяцiв по околицях на узлiссi знаходять тiла людей, загризених дикими тваринами. Люди кажуть, завiвся в тутешньому лiсi вовкулака…
Розгадати таємницю сатанiвського лiсу береться бойовий офiцер, фронтовик Андрiй Левченко. Разом iз ним у небезпечнiй грi є втікач із сталінського табору Iгор Вовк, жорстокий капiтан НКВС Сомов, дезертир Жора Теплий та повстанський сотник Грiм.
Їхнi долi сплелися в тугий вузол, кожен має свiй секрет. Кому з них вдасться вистояти в двобої з перевертнем? Детективний трилер, виконаний у популярному стилi ретро-роману, що захоплює з перших сторiнок. А фiнал обiцяє несподiванки, яких не чекав, за його зiзнанням, сам автор.
Видавництво: «Нора - Друк», 2015р.


Таємне джерело
Кокотюха Андрій

Про книгу: Коли прагматичний і скептичний Ігор Князевич починав розслідування серії загадкових убивств, він навіть не здогадувався, що сліди приведуть його до загадкового чорного лісу, де струмить таємне джерело. Добру людину, якщо вірити народним оповідкам, вода з нього може оживити, злу, із чорним серцем, — убити.
Люди зникають, а джерело зберігає свою таємницю. Та чи до снаги Князевичу розплутати цей міфічний клубок?
Видавництво: «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2013р.



Гра престолів. Пісня льоду й полум'я
Джордж Р.Р. Мартін

Про книгу: На сторінках цієї книги оживає світ Середньовічної Європи, тільки з драконами, Інакшими і Якіном Хгаром. Ніхто ще не писав так захопливо та інтригуючи про політику і владу. Джордж Р. Р. Мартін не обійшов стороною також і інші аспекти будь-якого людського життя — жорстокість, кохання, хіть — і описувати це він вміє. Всесвіт семи королівств став найпопулярнішим фентезі-романом, на основі якого щороку проводяться косплеї по всьому світу. Захоплюючі події, найнеочікуваніші повороти сюжету та, звісно, герої, в яких закохуєшся або ненавидиш всім серцем. «Гра престолів» — перша книга з фентезійного циклу «Пісня льоду й полум’я», яка дала назву всесвітньо відомому серіалу від каналу HBO. Певно, людей які бачили серіал, більше, ніж тих, хто читав Мартіна, і це нормально, але якщо ви закохані в світ семи королівств і прагнете знати про них більше, неодмінно почніть з початку — на вас чекає безліч цікавих подробиць. Старе, як світ, питання — що краще: книга або кіно — й досі залишається відкритим. Одне можна сказати з абсолютною впевненістю: щоб про це сперечатися, треба ознайомитись з обома джерелами.
Видавництво: «Вид. група КМ-БУКС», 2017р.


Небезпечні мандри
Річард Адамс

Про книгу: «Небезпечні мандри» - найзнаменитіший роман сучасного англійського письменника Річарда Адамса (1920-2016) в жанрі героїчного фентезі. Автор описує пригоди кількох відчайдухів - молодих диких кролів, які, рятуючись, покинули свою домівку в пошуках ліпшої долі. Кожна мить для них сповнена небезпек, і нікому не відомо, чи досягнуть вони заповітної мети… Це одна з найкращих книжок, написаних у ХХ ст., що посідає достойне місце в одному ряду з творами Антуана де Сент-Екзюпері, Рея Бредбері, Річарда Баха та інших знаменитих письменників.
Видавництво: «Рідна мова», 2017р.






Емма
Остен Джейн



Про книгу: Світ творів англійської письменниці Джейн Остен (1775 - 1817) – світ звичайних чоловіків і жінок, доволі буденний, розмірений і в той же час не позбавлений драматизму. Тонкий психолог і знавець людського серця, письменниця створила надзвичайно виразні й правдиві образи. Її герої – живі люди, з усіма їх достоїнствами і недоліками, здатні і на високі почуття, і на великі помилки.
Емма Вудхаус, героїня однойменного роману, з неприпустимим марнославством і самовпевненістю вважала, що вміє читати в чужих серцях і здатна розпоряджатися чужими долями, навіть не замислюючись, що це може завдати комусь болю, більше того, стати загрозою її власному щастю – втратою відданого друга, який щиро кохає її.
Видавництво: «Факт», 2013р.


Я, «Побєда» і Берлін
Скрябін Кузьма

Про книгу: Ця книжка — літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера  групи «Скрябін», який загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року.
До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, “Побєда” і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.
Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людинонена­висництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад…
Видавництво: «Фоліо», 2015р.


Я, Шонік і Шпіцберген
Скрябін Кузьма

Про книгу: Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. У 1989 році записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською) і «Я, Паштєт і Армія». 2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін загинув в автомобільній аварії. У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген», а також у піснях 2006—2014 років, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.
Видавництво: «Фоліо», 2015р.


Магія сліз
Кері Пітер

Про книгу: Сльози - це єдине, що залишається Кетрін Геріг, співробітниці лондонського музею Свінберн, після того, як несподівано помирає її коханий Метью. Від горя й божевілля її рятує щоденник Генрі Брендлінга - бізнесмена, який жив півтора століття тому. Син Генрі, Персі, важко хворий, і врятувати його може... ні, не чудодійні ліки, а механічний птах, зображення якого так потішило Персі. Заради сина Генрі кидає все і вирушає до Німеччини, де його оточує світ чудакуватих годинникарів, дивовижних казкарів і підмайстрів, яким підвладні таємниці устрою Всесвіту. У "підсумку" розслідування, яке веде Кетрін за допомогою щоденників Генрі, призводить до несподіваних результатів.
Видавництво: «Фоліо», 2015р.


Номер Нуль
Еко Умберто

Про книгу: Умберто Еко (нар. 1932 р.) — відомий італійський письменник, вчений і філософ. Його перший роман Ім’я рози, опублікований у 1980 році, одразу ж став супербестселером.
Після п’ятирічної перерви у січні 2015 року побачив світ новий роман Умберто Еко Номер нуль (Numero Zero). Вікіпедія визначає його жанр як нуар. На відміну від попередніх творів письменника, події в ньому відбуваються у недалеку епоху — у Мілані 90-х років ХХ століття. Головний герой — редактор газети, створеної, щоб друкувати наклепницькі статті про бізнесменів і псувати їм репутацію. Однак, окрім теми продажної журналістики, Еко згадує і недавні політичні події в Італії — замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі Пропаганда № 2, операцію «Гладіо», проведену НАТО, і невдалий державний переворот…
Видавництво: «Фоліо», 2015р.


Елементарні частинки
Уельбек Мішель

Про книгу: Роман «Елементарні частинки», що отримав дві престижні премії в галузі літератури — Дублінську та Французьке національне Гран-прі, на сьогодні виданий майже 30 мовами світу.
У чому полягає щастя: кохати чи отримувати сексуальне вдоволення? ось питання, що рано чи пізно постає в житті кожного. А може, є третє вирішення проблеми? Її розв'язання заслуговує на Нобелівську премію…
Головний герой роману, французький учений, домагається кардинальних змін у біології людини як виду, у результаті чого з'являється нове покоління ЩАСЛИВИХ людей.
Видавництво: «Фоліо», 2005р.


Карта і територія
Уельбек Мішель

Про книгу: Мішель Уельбек — один із найбільш непередбачуваних авторів сучасної французької прози. Його тексти інтригують, приваблюють і відштовхують водночас; вони завжди «на вістрі». «Карта і територія» (2010) — роман Уельбека, за який письменник уперше вдостоївся Ґонкурівської премії — найпрестижнішої з літературних премій Франції.
Чи випадало вам будь-коли читати книжку, на сторінках якої автор... убиває себе? Перед вами — саме такий випадок. Здавалося б, у сучасній Європі ліберальні цінності запанували настільки всеохопно, що ніхто й ніщо вже не поставить їх під сумнів. Однак це вдалося Уельбекові. Митець і суспільство, покликання і гроші, самотність як свідомий вибір, самогубство як боягузтво — про все це говорить письменник у своєму новому романі. Говорить сміливо і чесно.
Видавництво: «Фоліо», 2013р.



Сиротка
Дюпюі Марі-Бернадетт

Про книгу: Зимова ніч 1916 року. Що привело цього тремтячого від холоду чоловіка на поріг монастирської школи? І чому він так ніжно притискає до грудей суверток, перш ніж його залишити? Чи спадало комусь на гадку, яке майбутнє в цього загорнутого в дороге хутро немовляти?
Видавництво: «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2011р.





Чигиринський сотник
Кононович Леонід

Про книгу:           Леоніда Кононовича звикли вважати основоположником кримінального жанру в українській літературі, але його новий роман «Чигиринський сотник» — щось зовсім інше. Це гостросюжетна оповідь про маленького козака, що немов зринув із надр стародавньої легенди, безтурботного мандрівника в нетрях язичеської демонології, і в той самий час — теперішній лицарський роман, «козацьке фентезі», де національна традиція перегукується із чужоземними містичними практиками, а чудове багатство мови сполучається з бойовою динамікою історичної саги Це по-справжньому екстремальне читання, несподіваний і гострий погляд на наше минуле й «український мир».
Видавництво: «Ранок»: «Фабула», 2016р.


Малиновий пелікан
Войнович Володимир

Про книгу: Якщо визначати жанр нового роману Володимира Войновича, то його можна назвати "роман-бомба", бо одразу після публікації він неодмінно вибухне. Адже письменник у ньому говорить про таке, про що у російському середовищі воліють мовчати - хто ж захоче відверто визнавати свої помилки та вади, зізнаватися в абсурдному устрої російського життя? ...А починається все з того, що автора, від імені якого йде оповідь, вкусив кліщ. Витягти його вдома не вдається, і тому постраждалого везуть у кареті "швидкої допомоги" до лікарні. Дорогою з ним трапляються різні пригоди, а коли він починає марити, перед очима постають різноманітні видіння. І всі ці пригоди та видіння пов'язані з устроєм Росії. Так, виявляється, що країною править Перша особа держави, скорочено Перодер, який має вигляд... пелікана малинового кольору. Чому? Після анексії Криму з'ясовується, що українська хунта мало того, що гнобила населення, вона довела рідкісний вид птахів - малинових пеліканів - до майже повного винищення. Остання пара пеліканів розучилася висиджувати яйця. І в Росії є лише одна людина, яка може їм допомогти особистим прикладом... А щоби догодити Перодеру, всі його підлеглі також набувають вигляду пеліканів, прилаштовуючи й собі дзьоби - чи то з картону, чи то з іншого матеріалу...
Видавництво: Фоліо, 2016р.


Фелікс Австрія
Андрухович Софія

Про книгу: Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
Видавництво: «Вид-во Старого Лева», 2015р.


Монах, який продав свій «Феррарі»
Шарма Робін

Про книгу: У книжці Робіна Шарми, яка у багатьох країнах світу стала справжнім бестселером, викладено незвичайну історію Джуліана Ментла — адвоката-мільйонера, на долю якого випало пережити сильну духовну кризу. Проте занурення у давню тибетську культуру змінює його життя. Джуліан відкриває для себе мудрі й разом з тим дієві практичні знання, що допомагають впоратись із власними проблемами, знайти вихід із здавалось би безвихідного становища, здійснити переоцінку загальнолюдських та особистих цінностей. Разом із головним героєм ви дізнаєтеся, як навчитися жити сьогоденням, яке значення для побудови взаємовідносин має довіра, пізнаєте переваги позитивного мислення, розвинете прагнення жити, спираючись на власне покликання. А саме головне — ви зрозумієте, чому найпростіші філософські постулати водночас є найголовнішими.
Видавництво: «Компанія ОСМА», 2016р.



Бібліотекар
Палинський Віктор

Про книгу: Нова книжка прози відомого українського письменника Віктора Палинського - це ще одна нагода для шанувальників вишуканої літератури отримати справжню насолоду від читання, поринувши у світ невичерпної уяви та даровитого хисту.
Його герої екстравагантні та несподівані, а їхні світи - можливості магічних перевтілень, містичних пошукувань.
Звернімося до «Бібліотекаря»!
Видавництво: «Апріорі», 2013р.



















Немає коментарів: