четвер, 11 квітня 2019 р.

Скадовськ чекає Fun-Route на своїй землі!



























Ну ось і все. Це вже кінець. Від цієї думки стає дуже сумно, адже «Fun-Route» - це сім'я, яку не хочеться залишати…Тому ми продовжуємо роботу і збираємося до Скадовська!!!


Так,  команда переможець обласного масового профорієнтаційного заходу «Туристичний ПрофіКемп» у Закарпатській області рахівчани «Fun-Route». 


Хочеться висловити слова вдячності всім, хто брав активну участь у такій нелегкій справі: Закарпатській обласній службі зайнятості: директору Юрію Фущичу та його заступнику  Ользі Сівач, фахівцям відділу профорієнтації обласного центру зайнятості. Державна служба зайнятості є ініціатором з проведення проекту «ПрофіКемп», який має на меті  популяризувати туризм на Закарпатті, зорієнтувати молодь на актуальні професії в сфері туризму для життя і праці на рідній землі!


З боку Рахівської районної центральної бібліотеки  куратору Наталії Юришинець. Бібліотека неодноразово була базою наших засідань, де ми досліджували спадок своїх предків, вивчали історичні події минулого, репетирували та просто мали нагоду обговорювати спільні ідеї для подальшого їх втілення. Наталія Василівна добре знає, які друковані видання та інтернет-джерела містять історичні дані про Рахівщину.


Також ми вдячні фахівцям відділу освіти, молоді а спорту Рахівської райдержадміністрації: Оксані Севч -начальнику відділу,  Наталії Ворохті заступнику начальника та куратору Антону Візаверу. Він, як географ та туризмознавець цілеспрямовано вів нас до перемоги шляхом  стрімкими підйомами в гори за незабутніми краєвидами Карпат, спортивними орієнтуваннями та уроками з географії.


Щиро вдячні Рахівській міській раді та особисто меру нашого міста Віктору Медвідю, працівникам апарату міської ради: секретарю ради Дмитру Брехлічуку, головному спеціалісту з міжнародної співпраці Вікторії Губко за щиру моральну та фінансову підтримку, яка стала для нас сильною опорою в досягненні мети, а також юрисконсульту міськради Наталії Слосарчук-Череміській, яка від імені міськради вболівала за нашу команду в Мукачеві під час виступу.
А ще, не можемо обійти увагою знаного туризмознавця Закарпаття Федора Шандора, який провів майстер-клас з екскурсії містом.  

Ну і звісно членам журі від Департаментів економіки та торгівлі освіти і науки ОДА, від дитячої обласної бібліотеки та УЖНУ за оцінений наш труд. Дякуємо!
Висловлюємо подяку фахівцям Рахівської районної філії Закарпатського ОЦЗ та особисто директору Ярославу Тулайдану, який втілював наші їдеї в життя. Куратору Наталії Волошин, яка орієнтувала та мотивувала на перемогу шляхом пізнання професій та вірою у власні сили.
А також всім небайдужим активним мешканцям району. Це спільна перемога! Адже без вашої підтримки, шановні батьки, вчителі, класні керівники, друзі та однокласники, роботодавці та фахівці органів влади, ми б не стояли на сцені з сертифікатом. Який нам вручила Тетяна Трохименко - представник державної служби зайнятості (Центрального апарату).


Історичний момент події, а саме перемоги рахівчан «Fun-Route» у фіналі обласного масового профорієнтаційного заходу «Туристичний ПрофіКемп»  відбувся на базі  центру дитячої та юнацької творчості міста Мукачево. Організаторами впровадження даного проекту на Закарпатті виступили обласний центр зайнятості, Департамент освіти і науки обласної держадміністрації та обласна бібліотека для дітей та юнацтва. Його учасниками окрім нас стали команди з міста Мукачево – «MunkachBand», Свалявського району – «SolyvaMandru»  та Перечинського району «Feketa’s children». Команди-учасниці протягом року досліджували та вивчали історію  свого краю та у фіналі змагалися у чотирьох номінаціях: «Кращий туристичний маршрут», «Кращий гід-екскурсовод», «Оригінальна сувенірна продукція» та «PR-кампанія проекту».


Хочеться зауважити, що всі учасники змагалися достойно. Ми дякуємо за розуміння та повагу один до одного.  Любов і шана вихована в нас ще з прадідівського духу, тому ми щиро дякуємо всім учасникам за достойне прийняття нашої перемоги.  Особливої уваги заслуговує виступ капітана команди «Feketa’s children» Надії Скубенич в ролі гіда-екскурсовода, який вразив всіх присутніх у залі своєю харизмою та вмінням тримати аудиторію. Команда «MunkachBand» показали вміння професійно працювати у сфері акторського ремесла. «SolyvaMandru» вміло показали любов до рідного краю, яким вони щиро пишаються.
Добро завжди перемагає. Знаймо, що сім’я, родина, віра і молитва, любов і шана до рідного краю – виховуються змалку. Скадовськ, чекай гуцулів на своїй землі!





















Немає коментарів: