четвер, 18 квітня 2019 р.

Імідж бібліотеки як фактор її розвитку


16 квітня, на базі Рахівської центральної районної бібліотеки відбувся районного семінар бібліотечних працівників на тему: Імідж бібліотеки як фактор її розвитку”.
Імідж бібліотеки, як і людини або організації, установи, підприємства, формується постійно протягом усього періоду її діяльності, розвитку. Імідж бібліотеки – це її образ в очах користувачів, людей, громадськості, включає як форму, так і зміст діяльності бібліотеки як соціальної системи суспільства. Імідж або постійно вдосконалюється, зростає, або, навпаки, погіршується, падає. Цьому сприяють колектив бібліотеки, її керівники,  повсякденне, цілеспрямоване, творче самовдосконалення всіх і кожного задля спільної справи.
Відкрила семінар директор Рахівської централізованої бібліотечної системи Приймак Галина Василівна.
Завідувачка методико-бібюліографічним відділом Є. Г. Дідик зробила аналіз рекламної діяльності бібліотек ЦБС протягом останнього періоду за назвою "Рекламна діяльність бібліотеки".

З консультацією „Бібліотека + читач = любов”  виступила заступник директора по роботі з дітьми М.В.Бронтерюк.

Особливе місце у формуванні позитивного іміджу бібліотеки-філії
займає культурно-просвітницька діяльність. В основному, вона реалізується через проведення масових заходів. Будь-який масовий захід, на кого б він не був розрахований, додає бібліотеці престижу у громаді, створення необхідного іміджу. Завідувачка відділом обслуговування Рахівської ЦРБ Титор І. П. провела консультацію „Створення привабливого іміджу бібліотеки через дозвільні форми роботи”.

„Орієнтир діяльності бібліотек – підтримка державної політики” та Блоги бібліотек та сторінки в соціальних мережах як засіб реклами послуг і можливостей”  – за такими назвами провели консультації бібліограф Яворенко М. В. та бібліотекар Інтернет-центру Юришинець Н. В. Також, Н.В.Юришинець навчила працівників системи як створити сторінку у соціальній мережі Facebook”. Також працівниця Інтернет-Центру розповіла присутнім про результат реалізації проекту "Профікемп", який розпочатий ще в минулому році. Участь у проектній роботі додає чимало позитиву в діяльності бібліотеки, та сприяє як позитивному іміджу, так рекламі бібліотеки серед жителів міста та району. 

На кожному семінарі ділиться досвідом, одна з працівників бібліотек-філій. На цьому семінарі ділилась досвідом Куко О.В. – завідувачка філією смт. В.Бичків з презентацією „Партнерство – запорука успіху бібліотек”. 
Майстер-клас, як зробити презентацію-рекламу „Давайте розповімо про себе провела методист ЦРБ Зварич Г.М.

Про позитивний імідж бібліотек району наголосив у своєму виступі начальник відділу культури Рахівської РДА Шепета В. Л. Також вислухав пропозиції та прохання бібліотечних працівників району та привітав всіх з прийдешніми святами. До вітань долучився колишній начальник відділу культури Кухар В.В.. що стало приємною несподіванкою для бібліотечних працівників.










Немає коментарів: