середу, 10 жовтня 2012 р.

Виборчі вечорниці у бібліотеці філії присілку Плаюць. Вибори 2012.




Невід'ємне право громадянина демократичної держави - вільно обирати владу. Неодмінний обов'язок демократичної держави - забезпечити своїм громадянам можливість реалізувати це право.

9 жовтня 2012 року у приміщення СБК присілку Плаюць відбулися чергові виборчі вечорниці за проектом „ Громадська взаємодія". Під час вечорниць було проведено багато цікавих і різноманітних заходів. Вечорниці розпочалися літературно - музичною композицією „ 3 Україною в серці", Старшокласники ЗОШ 1-І 11 ст. декламували вірші та у їх виконанні прозвучали пісні на українській та румунській мовах. Продовжувались виборчі вечорниці за „ круглим" столом : „Парламентські вибори: подія особливої ваги" , який проходив з участю запрошених : заступника начальника районного управління юстиції - Буряк Ю.Л, директора ЗОШ 1-111 ступеня Дан Н.Н. вчителів - предметників, користувачів бібліотеки старшого віку та молоді, яка голосує вперше., координаторів інформаційно - консультативного пункту7 ЦРБ Титор І.П. та Яворенко М. В. Директором школи було представлено презентацію „ Вибори -2012". Зав. Бібліотекою-філією Ватаман Г.Ю. ознайомила з інформаційно - консультативним пунктом „Парламентські вибори-2012". Присутні задавали багато запитань, щодо виборчого законодавства, на які відповідала юрист - Буряк Ю.Л., а саме:

1 .Якщо я не підтримую жодного з кандидатів у депутати, то як проголосувати, щоб мій голос означав „ проти всіх", як такої позначки не буде в бюлетенях ?
2. Чи будуть встановлені камери спостереження у кабінках для голосування ?
З. Чи існують відкріпні талони, щоб проголосувати за межами виборчого округу ?
4.  Куди необхідно звернутися, якщо мене немає у списках виборців ?
5.  Якщо людина не може самостійно пересуватися, то чи зможе вона
проголосувати „ на дому „? Які для цього необхідні документи ?

    6. Чи мають змогу проголосувати ті, що під час виборів знаходять за кордоном ?

Всі учасники виборчих вечорниць отримали від консультантів ЦРБ буклети „ Парламентські вибори 2012 - подія особливої ваги", „ методичну пам'ятку „ Ти голосуєш вперше!". „ Вибори та виборець „ на українській та румунській мовах.
На завершення всі учасники скуштували солодощі, випили  кави та чаю
Багато було хороших відгуків щодо проведення виборчих вечорниць.
На згадку зроблено фотографії.








Титор І.П.

Немає коментарів: