пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Територія добра і милосердя: Краєзнавча екскурсія до озера Синевир для дітей-інвалідів

До відзначення
 Міжнародного Дня інвалідів


Подарована радість


В нашому прагматичному, а інколи цинічному суспільстві знаходяться люди здатні співчувати, проявляти милосердя, надати допомогу.
Відгукнувся на ініціативу начальника управління соціального захисту населення Рахівської районної державної адміністрації Спасюк М.Ю. директор ТОВ «Омега-Плюс-УА» а також Липчак Роман Миколайович, для того, щоб відзначити Міжнародний День інвалідів екскурсією дітей-інвалідів до перлини  Карпат – озера «Синевир», який для цього виділив комфортабельний автобус та оплатив поїздку. До організації поїздки долучився Рахівський районний реабілітаційни центр, директор якого Будніков М.В. оплатив страхування екскурсантів  та подарунки дітям-інвалідам.
1 грудня 2013 року 31 дітина-інвалід Рахівського району у супрорводі їх батьків здійснили захоплюючу подорож  у Національний природний  парк «Синевир»  з метою ознайомити дітей з природою Карпат.
На території парку наша група відвідала Реабілітаційний центр бурого ведмедя, де дітки побачили живих ведмедів, яких до цього часу могли розглядати лише на картинках. Вони були дуже вражені побачиним, схвильовані. Личка дітей сяяли від захоплення.   Після цього всі дружно пішли зимовою стежкою до  високогірного озера Синевир — «Морського ока» Карпат. Шлях  до нього дуже мальовничий. Зупинившись ми милувались краєвидами засніжених гір: на заході видно гряду Боржавских полонин, на півдні тягнеться хребет Овчарский Верх, на південному сході височіє гора Стримба, а на півночі – Кам'янка. Дорогою ми звернули увагу дітей на сліди звірят, які де-не-де виднілися на снігу та на дивні звуки птахів, які порушували лісову зимову тишу. До самого озера нас вивів струмочок. Між засніженими берегами він здавався темно-синьою стрічкою, тому що його швидку течію ще не зміг здолати мороз.                
Піднявшись вверх по стежині, в самому її кінці, ліс ніби розійшовся в різні сторони , наче відкрились чарівні ворота, й перед нами постало озеро –  велична Перлина Карпат.  Його оточували прадавні ялинки. Вони, як вірні вартові, тулилися одна до одної,  ніби хотіли  захистити  спокій озера.  Послухавши легенду про «Синевир»  ми покинули  це казкове місце.                           
Дорогою додому дітки із задоволенням ділились враженнями, описували свої емоції. З слів дітей ми зрозуміли, що їм дуже сподобалась така поїздка, адже щиру діточу радість краще за них не зможе висловити ніхто.  Пізніше супр-працівники реабілітаційного центру  провели з дітками розважальну вікторину « Відгадай загадку» . За правильну відповідь кожна дитина отримала  подарунок.          
Від імені управління соціального захисту населення Рахівської райдержадміністрації,  Рахівського районного реабілітаційного центру для інвалідів та дітей-інвалідів, групи екскурсантів висловлюємо щиру вдячність Липчаку Роману Миколайовичу за спонсорську допомогу: виділення автобуса для перевезення дітей.


                                                                  Костич Корнелія, вчитель-реабілітолог Рахівського РРЦІДІ



Немає коментарів: