пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

З Україною в серці живу на землі українській

 Україна -  рідна країна. Це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки.
 Володимир Симоненко писав: «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину».
Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. Сьогодні ми є свідками перетворень, що відбуваються в нашій країні, будьмо гідними своїх предків,  бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ і його мелодійну мову. Шануймо  себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.
Досвід набутий за роки незалежності, підтверджує. що держава впевнено утверджується на міжнародній арені, наполегливо здійснює свій курс на вступ до Європейського Союзу.
     23 серпня в ЦРБ проходив День інформації «З Україною живу в серці на землі українській», присвячений Дню Державного прапора та 25-ій річниці Незалежності України. 

Розпочався День інформації акцією біля символу держави - Державного прапора «Україна  - єдина країна», де учасники декламували вірш  Володимира Сосюри «Любіть Україну».  Бібліотекарі Марія Яворенко та Галина Яремчук запросили всіх на літературно-музичну композицію: «Люблю тебе, горджусь тобою, Україно», який розпочався Гімном України, звучали пісні у виконанні солістки оркестру гуцульських народних інструментів  Ганни Шумнєгра «Як вийшов місяць із-за хмари» та « Повіяв вітер степовий», які підспівували присутні. 
Місцевий поет  О.П. Калько декламував свої вірші, присвячені нашому краю «Гуцульський Париж» та «Карпати, ви в серці моїм». Мирон Білінкевич, член бібліотечного клубу за інтересами «Співрозмовник» виконав поетичний диптих «Україно, ти моя молитва». Хвилиною мовчання було вшановано полеглих за волю України героїв-наших земляків П.Гаджі, М. Марфича, О.Калинюка,  В.Мартинюка. Олена Іванівна Кокіш-Мельник декламувала вірш Василя Кухти «Ангел із високої сторожі». З історією державотворення ознайомила вчитель історії ЗОШ № 3 І-ІІІ ступеней Козурак Галина. Присутні переглянули виставку-перегляд літератури «Любіть всім серцем Україну». 
Протягом масового заходу  Наталія Юришинець демонструвала різноманітні слайди та відео про Україну та її незалежність «До 25-ї річниці Незалежності України», «Молитва за Україну»,  «Україно, молюся за тебе».
М. Яворенко

Бібліограф ЦРБ






Немає коментарів: