пʼятницю, 5 травня 2017 р.

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З КОМПОЗИТОРОМ ІВАНОМ ПІРОВИМ


У середу, 3 травня, в приміщенні центральної бібліотеки, відбулася творча зустріч і знайомство з Іваном Піровим – педагогом, композитором, поетом, письменником, членом Національної ліги українських композиторів, відмінником культури України.

Закарпатець, викладач Мукачівського гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ є творцем численних пісень і музики, автором книг: «Співаю рідному краю», «Ми – діти Срібної Землі», «Пам’ять і відродження», «Як заграє сопілонька» та ін. Творчий доробок Івана Васильовича, хоч він написав й інші публіцистичні матеріали, спрямований на підростаюче покоління, а саме музичне виховання діток різного віку. У його книгах можна знайти матеріал для занять музичним мистецтвом з дошкільнятами, так і твори для хорів, естрадних виконавців чи сопілкарів. Пише для дітей, бо переконаний, що музика – це ниточка етнічної культури, яку потрібно прищеплювати немовляті ще в утробі матері. Для цього написав низку колискових. 

На зустрічі, зокрема, окрім демонстрації власних видань, залюбки читав авторські вірші, гуморески, співав під музичний супровід гітари та багато жартував і просто від душі спілкувався з присутніми. Загалом, більш творчого ранку рахів’янам годі було придумати. Засмучувало лише те, що музкерівники та працівники цієї сфери проігнорували захід, а знайомство з автором багатьох музичних творів могло б збагатити репертуар наших маленьких артистів.

Немає коментарів: