четвер, 18 вересня 2014 р.

Влада таланту Михайла Коцюбинського

Михайло Коцюбинський:   «Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?»
В четвер 18 вересня в приміщенні читальної зали ЦРБ спільно з ЗОШ 1 – 3 ст. №2 проведено цікавий тематичний вечір  «Пристрастне, безоглядне шукання правди» до 150 річчя від дня народження одного із найяскравіших і найсвоєрідніших постатей в українській та усій світовій літературі кінця ХІХ стоторіччя Михайла Коцюбинського.  
Ведуча вечора бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Оксана Федірцан  розпочала з того, що  Коцюбинський був  і залишається одним з найоригінальніших українських прозаїків, у творчому доробку письменника є оповідання, новели, казки, пісні, вірші.  Знав письменник дев`ять іноземних мов, серед яких грецька, кримська, циганська. Михайла Коцюбинського називали сонцелюбом, сонцепоклонником. Сонце, людина, природа - три кити його творчості.
Переглядаючи відео «Влада таланту Коцюбинського»,  присутні на заході старшокласники ЗОШ 1 -3 ст. №2 мали змогу дізнатися  про життєвий та творчий шлях Михайла Коцюбинського, його кохання.
Олена Кокіш – Мельник бібліотекар ЦРБ прочитала цікаві спогади   та перекази про Коцюбинського.
На завершення глядачі переглянули ряд відеороликів: «Фільмографія», «Пам`ятники Коцюбинському», «Коцюбинський – цікаві факти», «Твори Михайла Коцюбинського».

 Було  організовано виставку літератури « Пам`   ять душі Михайла Коцюбинського».




Немає коментарів: