четвер, 11 вересня 2014 р.

Горе прийшло на Рахівщину тричі


 Запалимо свічку пам'яті тим, які любили наш край, своїх батьків, наречених, своє місто. Тим, які були вірними друзями, щасливо жили, мріяли про майбутнє. Не судилося їм повернутися до рідних домівок живими. Та їх життя є для нас високим прикладом відданості народові, Україні. Ми гордимося ними. Вони показали величезну силу духу, витриманість, героїзм, готовність захистити нас.




4 липня в результаті ракетно-артилерійського обстрілу одного з блок-постів в зоні проведення АТО загинув військовослужбовець за контрактом Олексій Калинюк,  який проходив службу у в/ч А 1778 в м. Ужгород.  Олексій був із багатодітної родини, мав п’ятеро братів та сестер і був заручений.  





Василь Васильович Мартинюк, солдат 24-ї окремої механізованої бригади (Яворів) — загинув 14 серпня вночі в боях під Луганськом.
« Коли хлопці оточували Луганськ, на них пішли не бойовики, а 10 танків. Один зі службовців, Андрій Марунчак підірвав один танк, ще один підірвали інші хлопці. Танки їх і розстріляли», –  розповів про героїчну смерть військових боєць «Червень».
Василь Мартинюк був справжнім патріотом. На своїй сторінці в соціальній мережі він востаннє виклав фото з написами: «Слава героям АТО», «Я люблю Україну» та фото з словами, які стали для нього пророчими: «Нехай ітак! Я радо йду на чесне, праве діло! За нього радо в горі вмру і аж до гробу додержу свій прапор ціло».  Василь мріяв про незалежну, вільну, єдину Україну. Він загинув  за свою країну і за кожного з нас - за наше мирне і вільне небо.

25 серпня у бою за Іловайськ (Донецька область) загинув військовослужбовець 51-ї окремої механізованої бригади (Володимир-Волинський), рахів'янин Михайло Марфич.
3-й батальйон їх бригади опинився в оточенні біля населених пунктів Березне, Оленівка, під постійним артобстрілом. Під час танкової та артилерійської атаки російських бойовиків під Іловайськом та Старобешевим та обстрілу з РСЗВ «Град» 25-26 серпня загинули та потрапили у полон десятки військовослужбовців 51-ї бригади. Ще 29 серпня боєць значився у списках розшукуваних волонтерами військових. У Facebook громадська діячка Наталія Соколова опублікувала списки бійців 51-ої бригади, які можуть бути пораненими і знаходитися в лікарнях, а також полонених.
Всіх загиблих солдат похоронили з усіма воєнними почестями.
Це вже третя втрата для Рахівщини за час військових дій на сході України.


ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Немає коментарів: