четвер, 2 квітня 2015 р.

Тренінг з електронної звітності: вивчаємо ЕСМаР

Стрімкий розвиток електронних інформаційних технологій призводить до багатьох змін у сфері діяльності бібліотек. Міністерством культури України впроваджується в дію електронна система моніторингу базової мережі публічних бібліотек України ЕСМаР.         Інформація від бібліотек здається у режимі он-лайн, зберігається на окремому сервері, і доступна для користувачів системи з будь якого комп’ютера, підключеного до Інтернету.
На базі Інтернет-центру Рахівської ЦРБ відбулись двотижневі навчання зав. філіями ЦБС з електронної звітності ЕСМаР. Завідувачка методико-бібліографічним відділом ЦРБ розповіла про організацію переходу бібліотек на он-лайн звітність та презентувала систему. Під час навчання присутні ознайомились з заповненням звітів бібліотек, та новими принципами роботи з даними, училися користуватися системою електронної звітності.

Загалом, 40 бібліотекарів Рахівської ЦБС ознайомилися з системою та новими принципами роботи з даними: кожен відповідає і звітує сам за себе. Хтось освоїв ЕСМаР швидше, комусь для цього знадобилося більше часу.
Двотижневий тренінговий марафон – лише початок дистанції, протягом якої усі бібліотекарі почнуть рухатись вперед, осягати новітні технології та користуватися системою електронної звітності.




Немає коментарів: