пʼятницю, 5 червня 2015 р.

Разом до спільної мети

4 травня відбулась зустріч представників Рахівської централізованої бібліотечної системи - учасників програми Бібліоміст (м. Рахів, с. Ділове, с. Костилівка, с. Білин)  та районного центру зайнятості. Під час зустрічі було обговорено питання про співпрацю та підписана відповідна угода.
Спільна діяльність передбачає взаємне розміщення інформації про послуги установ, планування та організацію проведення спільних інформаційно-консультаційних заходів як для користувачів бібліотек, так і служби зайнятості. На такі заходи будуть залучатись представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, соціальні партнери, громадські та волонтерські організації. Враховуючи зручне розташування бібліотек, їх оновлене технічне оснащення та безкоштовний доступ до мережі Інтренет, планується на їх базі проводити:
-         Тематичні семінари для цільових категорій населення, ярмарки вакансій (міні-ярмарки), круглі столи тощо;
-         Профорієнтаційні заходи, уроки для учнівської молоді;

-         Заходи з психологічної підтримки для цільових груп населення.
-         Семінари (тренінги) для спеціалістів державної служби зайнятості та працівників бібліотек;
-         Висвітлення спільної роботи через бібліотечні Інтернет – ресурси (блоги, соціальні мережі) та веб - портал служби зайнятості.
В такий кризовий час, ми мусимо не тільки вчасно адаптуватись до змін, а й надавати нашому користувачеві нові можливості для самовдосконалення та реалізації.  Центр зайнятості обіцяє забезпечити бібліотеки актуальною інформацією щодо ринку праці, послуги служби зайнятості, права та гарантії молоді у сферах зайнятості, вимоги роботодавців до кваліфікованих робітників та спеціалістів, надавати статистично-аналітичні матеріали з питань, що стосуються профорієнтаційної роботи.
Сподіваємось, що така співпраця буде корисною не тільки для відвідувачів бібліотек, а й всіх жителів Рахівського району.


Немає коментарів: