пʼятницю, 26 червня 2015 р.

"Бібліотека, як традиційний осередок виховання особистості з питань здорового способу життя"

За такою темою відбувся районний семінар в філії с. Луг для бібліотекарів району. Можливості цієї форми навчання дуже великі, бо дозволяють вносити нове, інноваційне і дуже доречні для бібліотечних працівників.



 На захід були запрошені секретар сільської ради Анжела Глушко, яка коротко ознайомила присутніх з історією села, розповіла про його жителів та основні тенденції економічного та соціального розвитку.

Соціальний педагог ЗОШ с. Луг Копич Людмила охарактеризувала бібліотеку як установу, яка забезпечує безперервну освіту та самоосвіту особистості та сприяє популяризації здорового способу життя серед молоді та підлітків села.
Наголосила, що завдяки бібліотекарю філії, ЗОШ має гарні контакти творчої співпраці та постійну підтримку у всіх починаннях, а також продемонструвала присутнім мультимедійну презентацію з досвіду своєї роботи.

В рамках семінару була проведена зустріч з жителем с. Луг – учасником подій на Майдані, Криму та АТО - Божуком Миколою. Він поділився з присутніми спогадами про свій нелегкий шлях в лавах української армії.


         Досвідом роботи за темою семінару поділилася завідувачка філії Кравчук Ганна. Також була проведена екскурсія по бібліотеці.






Теоретичну консультацію «Активізація роботи бібліотеки по формуванню здорового способу життя. Бібліотека і батьки: співпраця заради дитини» надала завідувачка методико-бібліографічним відділом бібліотеки Єва Дідик. Висвітливши проблему охорони здоров’я та збереження людського життя, розповіла про вражаючі цифри кількості молоді, яка курить, вживає алкоголь та наркотики. Звернула увагу на важливу роль бібліотек у популяризації здорового способу життя, профілактиці шкідливих звичок та наркотичної залежності, - як один з основних напрямків роботи бібліотек з читачами. Відповіла на питання: які заходи цікаві будуть користувачам та які форми роботи краще для цього використати; як дати зрозуміти підростаючому поколінню українців, що здоров’я людини закладається в дитячому віці.

Консультації «Роль бібліотеки у вихованні у підростаючого покоління моделі здорового способу життя» та «Формування у дітей прагнення до здорового способу життя: форми і методи бібліотечної роботи» надали слухачам бібліотекар юнацького абонементу Федірцан Оксана та заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Бронтерюк Марія, де підкреслили проблеми формування у дітей та молоді прагнення до здорового способу життя, любові до спорту та „корисних” звичок.

Присутні обмінялися досвідом та розповіли про роботу, яка проводиться у їхніх бібліотеках з даного питання.  Також вони отримали „домашнє завдання” – протягом літнього періоду організувати та провести  у своїх бібліотеках конкурс на кращий плакат «Молодь обирає здоров’я».

Закінчився захід приємним сюрпризом для нашої ювілярки - бібліотекаря філії В.Бичків Ольги Куко - привітанням колег.



         Слухачі висловили слова подяки та побажання, та запропонували питання, які варто розглянути на наступному семінарі.











Немає коментарів: