пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

Можливо ваша дитина надзвичайна, а ви не знаєте як правильно її виховати?

 

Стосунки між батьками і дітьми іноді заходять в глухий кут: батьки не розуміють емоції своїх чад, а діти не чують, що хочуть до них донести батьки. Де знайти золоту середину у відносинах між суворою дисципліною та надмірною любов’ю? Як знайти підхід до дитини?

Розібратись в цих питаннях допоможуть вам нові книги, які надійшли до нашої бібліотеки.


 

 

«Як дати дитині все без грошей і зв’язків»

Дмитро Карпачов

 

Про книгу: Як правильно виховати дитину? Кожен із батьків замислюється над цим і відтак поринає в інформаційну безодню, одну за одною випробовуючи різні системи виховання. Автор цієї книжки пропонує підхід, що базується на здоровому глузді й балансі у всьому. Мета такого підходу — формування здорової психіки дитини, що дасть змогу підготувати її до дорослого самостійного життя. Дотримуючись покрокових завдань у цій книжці, ви навчитеся:

• любити дитину так, щоб вона це відчувала і могла відповісти вам взаємністю;

• проявляти невдоволення поведінкою дитини, не травмуючи її і залишаючись для неї авторитетом;

• впроваджувати у життя сім’ї правила, яких залюбки дотримуватимуться всі;

• правильно карати дитину і віртуозно управляти її поведінкою;

• допомагати дитині зростати впевненою і щасливою.

Із цією книжкою ви за сім тижнів виведете стосунки з дитиною на новий рівень. Ви отримаєте чіткі орієнтири, які підкажуть, у якому напрямку слід рухатися. Бо ж хто здатен краще виховати вашу дитину, ніж ви самі?

Видавництво: «Агенція «ІРІО», 2019р.

 

 «Як пригорнути кактус?

Книга для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків»

Анна Гресь

 

Про книгу: Ця книга для тих, у кого вдома є незрозумілий, примхливий, різкий, агресивний підліток, який ще вчора був милим, ласкавим, добрим малюком. І для тих, у кого вдома є замкнутий, мовчазний, ображений на весь світ підліток, який ще вчора був усміхненим, товариським, відкритим.

Завдання цієї книги — допомогти мамам і татам зрозуміти і прийняти свою «нову», змужнілу дитину. Турботливі батьки навчаться розуміти причини поведінки свого підлітка, не приймати поспішних рішень, знаходити спільну мову з дитиною, використовувати правильні слова. А головне — бачити у своїй дитині гарне, навіть якщо цього зараз зовсім не видно.

Видавництво: ВГ «Основа», 2019р.

 

 

«Дитина у світі емоцій»

Марія Малихіна

 

Про книгу: Емоції оточують нас щомиті, без них життя просто не можливе. Ми радіємо чи сумуємо, захоплюємось чи розчаровуємось, сміємося, сумуємо, лютуємо, можемо бути сповнені щастя або журби. Емоції можуть виникати попри наше бажання, а іноді нам навіть важко впоратися з ними. Ця книга написана для батьків, які прагнуть розуміти свою дитину, допомогти їй навчитися контролювати свою емоційну поведінку, хочуть дізнатися, що таке емоційний інтелект і як він формується. Дорослі дізнаються, чому в дітей виникають істерики, агресія, страхи і як слід поводитись у подібних ситуаціях. І взагалі, щастя — це теж емоція. Бути щасливим можна навчитися і навчити дитину! Мабуть, саме цього бажають батьки.

Видавництво: Вид. група «Основа», 2019р.

 

 

«Мистецтво навчати. Як підготувати дитину до реального життя»

Тоні Ваґнер, Тед Дінтерсміт

 

 

Про книгу: У сучасному світі ми високо цінуємо академічну успішність, змушуючи наших дітей вступати до «найпрестижніших» навчальних закладів, отримувати найкращі оцінки та складати всі тести на відмінно. Але статус відмінника зазвичай не дає гарантій, що дитина матиме всі необхідні навички, щоб стати розвиненою особистістю, активним громадянином і побудувати успішну кар’єру. Система освіти не змінювалась уже принаймні століття і не відповідає вимогам сьогодення.

«Мистецтво навчати» презентує варіант альтернативної системи освіти, яка розвивала б креативні навички, ініціативність і допомагала підготувати нові покоління до вимог сучасної економіки. Усі ідеї автори підкріплюють коментарями стратегів та лідерів думок.

Видавництво: Наш формат, 2017р.

 

 

«Виховання надзвичайної дитини. Порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чутливих і наполегливих дітей»

Мері Шіді Курсінка

 

Про книгу: Що робити, якщо ваша дитина надто активна, емоційна, вразлива, чутлива... словом, надзвичайна?

У цій книжці талановитий педагог і дбайлива мама Мері Шіді Курсінка ділиться з батьками унікальним досвідом, інформацією і стратегіями виховання, набутими за багато років роботи в дитячому центрі. Вона допоможе вам зрозуміти причини дивної поведінки дитини, знайти її сильні та слабкі сторони, гасити конфлікти й емоційні атаки, обрати школу, вирішити проблеми із засинанням і прокиданням тощо. Кредо авторки — «Розвиток, а не досконалість!» — вже стало базовим принципом виховання у мільйонах сімей по всьому світі.

Видавництво: Наш формат, 2017р.

 

 

«Школа навиворіт. Що робити, якщо…? Ситуації, які можуть трапитися з дитиною в школі»

Анна Гресь

 

Про книгу: Ця книга адресована всім мамам і татусям, а також учителям, які допомагають дітям навчитися бути учнями. "Перший раз у перший клас" - це досить складне випробування для дитини. Шкільне життя для маленького учня часто видається нелегким. І справа взагалі не в оцінках. У книзі для дбайливих дорослих наведені підказки щодо того, як не допустити проблему, як допомогти, якщо вона вже виникла, а також пропонований аналіз найпоширеніших проблем, які можуть виникнути в дитини як у перші шкільні дні, так і пізніше.

Видавництво: Вид. група «Основа», 2019р.

 

 

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей. Як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз»

Світлана Казьміна, Валентина Баланова

 

Про книгу: Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей? Ця книга — своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей. З книги ви дізнаєтеся про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла — у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці. Книга адресована як допитливим дітям, так і дорослим — дбайливим батькам, бабусям і дідусям.

Видавництво: Вид. група «Основа», 2019р.

 

 
               Приходь! Обирай! Читай!

 

Немає коментарів: