вівторок, 10 липня 2018 р.

День фахівця „Граючись вчимося!”



10 липня в Рахівській центральній районній бібліотеці відбувся День фахівця „Граючись вчимося!”, який провела команда фахівців ЦРБ за організації методико-бібліографічного відділу.
Під час заходу були застосовані різні форми навчання: консультації, мультимедійні презентації та практичні завдання, ігри та вікторини.
Відкрила захід директор ЦБС Галина Приймак.

„Увімкни бібліотеку!” – мультимедійну презентацію з демонстрацією розвиваючих он-лайн ігор презентувала завідувачка методико-бібліографічним відділом Єва Дідик.

Практичне завдання „Бібліографічний опис документів відповідно до ДСТУ 7.1:2006 „Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання” провела бібліограф ЦРБ Яворенко М.В.

Бібліотекар відділу комплектування і обробки фондів Галина Шемота практикувала присутніх в описі книг по УДК. Бібліотекарі системи також закласифікували привезені з собою теки-накопичувачі, які ведуться в філіях.



„Бібліотечна статистика та аналіз читацьких формулярів” – таким було наступне тренінгове завдання, модератором якого була Оксана Федірцан - бібліотекар юнацького абонементу.

Бібліотекарем районної дитячої бібліотеки Галиною Ворохта була представлена презентація «Використання сучасних ігрових форм у роботі з дітьми» та продемонстровано ігри, які можна провести у бібліотеці з наймолодшими користувачами.

Корисним та повчальним для присутніх сільських бібліотекарів була мультимедійна презентація „Бібліотечні ерудити” презентована методистом  ЦРБ Зварич Ганною. Бібліотекарі також відповідали на питання вікторини, змагалися в конкурсах на знання бібліотечної термінології та складали бібліо-ребуси.

Зі слів бібліотекарів, день був надзвичайно насичений, конструктивний, пізнавальний і корисний!










Немає коментарів: