вівторок, 18 лютого 2014 р.

Гуцульські молодіжні вечорниці "Майбутнє варто планувати"


     Головною метою соціального розвитку держави є збереження здоров'я людини протягом всього її життя, попередження хвороб та втрати працездатності. Для цього найважливішим є "здоровий старт життя", який у більшості своїй зумовлений станом здоров'я молодої людини.
       Для того, щоб молодь була більш поінформованою та могла зробити свідомий вибір щодо планування сім’ї Благодійний фонд «Центр громадських ініціатив» у тісній співпраці з Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Ф. Потушняка, та рядом інших бібліотек області серед яких є і Рахівська ЦРБ, здійснює проект «Майбутнє варто планувати», що фінансується у рамках програми «Здоров’я жінок України».
Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з Фондом «Здоров’я жінки та планування сім’ї» - українською неурядовою організацією, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та є членом Міжнародної федерації планування сім’ї.
Метою даного проекту є підвищення поінформованості молоді, жінок та пар репродуктивного віку щодо прийняття рішення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планованій вагітності та абортам шляхом проведення широкомасштабної інформаційної кампанії  на території Закарпатської області.       
Даний проект розпочав свою роботу в минулому році і довів свою значущість та ефективність. Тому було вирішено продовжити дану роботу.
       18 лютого в „Світлиці” районного будинку культури м. Рахів відбулись гуцульські  молодіжні вечорниці "Майбутнє варто планувати", організаторами яких були Рахівська центральна районна бібліотека, а також бібліотека-філія та клуб села Розтоки. 
На зустріч були запрошені:
·Шустер Катерина Миколаївна - лікар-гінеколог Рахівської районної лікарні;
·Штефко Оксана - сімейний лікар
·Грицан Михайло Михайлович - лікар-венеролог Рахівської районної лікарні;
·Носа Валентина Юріївна – практичний психолог Рахівської ЗОШ І – ІІІ ст. №1
·Вишняк Андрій Миколайович – керівник проекту
· Кидора Оксана - менеджер проекту


 Справжні гуцульські вечорниці присутнім продемонструвала молодь села Розтоки. Цікаво було спостерігати за тим, що відбувалось на сцені, адже наші предки саме так поєднували корисну працю, спілкування, плітки, обговорення проблем та новин, розваги,  пісні та танці. Художній керівник – Марія Фільтюк. Вечорниці завершились традиційною "Гуцулкою"

















  












Немає коментарів: