четвер, 30 грудня 2021 р.

Магічне різдвяне дійство!

 

Вже декілька років поспіль в читальній залі Рахівської публічної бібліотеки чарівні працівниці Карпатського біосферного заповідника проводять майстер-клас з виготовлення різдвяних віночків.

Різдвяну майстерню відвідали юні мешканці нашого міста різного віку та зробили гарні прикраси для своїх осель з натуральних лісових матеріалів. Зазвичай хранителі книг та мудрості (бібліотекарі) охоче приймають участь у цьому казково-магічному дійстві і також несуть до своїх домівок лісову  прикрасу.

«Різдвяна майстерня» виступає частиною всеукраїнської акції «Збережи ялинку!», адже ми створюємо новорічні композиції на противагу використанню живих ялинок. Живе ялицеве гілля наповнює хвойним ароматом оселю, але без шкоди довкіллю. Чому наші різдвяні композиції можна вважати цілком екологічними? Ми використовуємо нижні гілки ялиці, які з віком дерева відмирають. Декором виступають природні матеріали – соснові та модринові шишки, жолуді, каштани, букові горішки тощо.

Дякуємо екопросвітницям Карпатського біосферного заповідника за влаштоване дійство для дітей та дорослих напередодні веселих свят!










Немає коментарів: