пʼятницю, 3 серпня 2012 р.

На допомогу виборцям. Проект "Громадська взаємодія"



Для того , щоб виборчий процес та парламентські вибори 2012 року були демократичними, чесними та прозорими  кожному  громадянину – виборцю  необхідно добре володіти інформацію про виборче законодавство. Сприяти поширенню  такої інформації  серед населення покликаний і проект « Громадська взаємодія», що реалізовується БФ « Центр громадських інціатив « ( м.Перечин, http://www.ci-center.org)   у спіпраці з Перечинською, Виноградіською, Берегівською, Іршавською, а також Рахівською районною центральною бібліотекою за фінансової підтримки Фонду Східна Європа. 
1-2 серпня 2012 року в м. Перечин  відбулась організаційна зустріч – тренінг для  представників інформаціно – консультативних  пукнтів, що сторені  на базі районних центральних бібліотек  вищезгаданих  п»яти  районів.
Актуальність даного проекту полягає в тому, що основною цільовою групою для інформування є особи літнього віку та особи з особливими потребами, що проживають у гірських населенних пунктах та сільській місцевості Закарпаття.. Власне ця категорія громадян дуже слабо ознайомлена з діючим виборчим законодавством, останніми його змінами. Ще більш  актуальним це питання є у районах де проживає значна частина угорців та румун і більшість людей літнього віку не володіє українською мовою. Ця категорія виборців, через не знання законодавства, стає в першу чергу заручниками різних політичних партій, окремих кандидатів та адмінресурсу.
Метою проекту «Громадська взаємодія» є підвищення рівня проінформованості та обізнаності осіб літнього віку  та осіб з особливими потребами - жителів з питань виборчого права та виборчого законодавства шляхом організації діяльності мобільних інформаціно – консультиаційних пунктів  у даних районах.
В ході проведення дводенної зустрічі – тренігу було детально обговорено  всі організаційні питання щодо сторення та діяльності інформаціо – коснультаційних пунктів, опрацьовано кроки робочого плану проекту, визначено конкретні строки проведення запланованих заходів. Також було  ознйомлено всіх пристуніх з основними положеннями діючого Закону « Про вибори народних депутатів України»
Проектом «Громадська взаємодія» передбачається проведенням силами консультантів інформаціних пунктів, працівниками районних бібліотек та залученими волонтерами  виїзних зустрічей - консультацій у селах п»яти районів; проведенням «виборчих вечорниць» ( вечорів запитань та відповідей) для  цільової групи проекту; наданя консультацій  через «гарячу телефонну лінію». 
Є щирі сподівання, що даний прект стане ще одним кроком до більш демократичного, прозорого та чесного проведення виборчої кампанії 2012  року.
Якщо у Вас виникли питання стосовно виборчого законодавства, якщо вас цікавить найоперативніша інформація про перебіг виборчої кампанії – звертайтесь до інформаціно – консультативного пункту, що створений на базі Рахівської центральної районної бібліотеки ( м. Рахів, вул.Горького, 5)  або телефонуйте на «гарячу» телефонну лінію,  що працює на базі  районної бібліотеки за телефоном  2-29-02.


Титор Ірина Петрівна
консультант інформаціно – консультативного
пункту

Немає коментарів: