четвер, 11 квітня 2013 р.

Нові проекти - нові можливості


9 квітня в м. Перечин пройшла організаційна зустріч представників ОУНБ ім. Ф.Потушняка, бібліотек 8 районів Закарпаття (Свалявський, Рахівський, Виноградівський, Іршавський, Ужгородський, В.Березнянський, Перечинський та м.Ужгород) та БФ „Центр громадських ініціатив”, на якій пройшло обговорення щодо реалізації проектів „Майбутнє варто планувати” та „Публічні бібліотеки – мости до е-урядування у Закарпатській області”. Детальніше про проекти:


Проект „Майбутнє варто планувати”

Мета проекту: підвищення інформованості жінок та пар репродуктивного віку щодо прийняття рішення стосовно планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планової вагітності та абортам  шляхом   проведення широкомасштабної інформаційної кампанії на території Закарпатської області.

Завдання проекту:
 - підвищення рівня знань щодо  збереження репродуктивного здоров’я серед громадян, насамперед соціально уразливих верств населення сільських жінок  і партнерських пар репродуктивного віку, студентської молоді в рамках проведення цілеспрямованої інформаційно-просвітницької кампанії;
- поширення та популяризація серед жінок фертильного віку і партнерських пар надійних джерел інформації і нових послуг, що надаються у сфері репродуктивного здоров’я планування сім’ї;
- формування відповідального ставлення до збереження власного репродуктивного здоров’я під час проведення спланованих акцій до Дня родин (травень 2013 року);
-  розширення мережі співпраці, у тому числі зі спеціалізованими  медичними закладами, бібліотечними та освітніми установами та громадськ.ими організаціями області (інших партнерів програми „Здоров’я жінок України”).
Реалізація проекту відбуватиметься  БФ „Центр громадських ініціатив” спільно з  Закарпатською обласною науковою універсальною бібліотекою імені Ф. Потушняка та районними бібліотечними системами 8 районів. До реалізації проекту також у якості офіційного партнера буде долучено жіночу громадську організацію „Розмарія” м. Перечин.

Проект „Публічні бібліотеки – мости до е-урядування у Закарпатській області”


Мета проекту: підвищення інформованості жителів Закарпаття про можливості використання е-послуг та е-урядування через запровадження надання даних послуг бібліотеками, що долучені до програми „Бібліоміст”.
В рамках проекту передбачається проведення одноденного тренінгу для представників відділів внутрішньої політики районних державних адміністрацій з метою мотивації їх до збільшення можливостей е-урядування на локальному рівні. Крім того, заплановано проведення 8 виїзних одноденних тренінгів для представників територіальних громад (в тому числі сільських голів та працівників районних управлінь юстиції) з метою популяризації можливостей е-урядування на базі районних бібліотек області.
В рамках реалізації проекту передбачається провести збір інформації для створення бази даних про наявні електронні послуги органів місцевого рівня (ОДА, РДА, міські ради).


 Інтернет-центр

Немає коментарів: