пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці


Щорічно в перший  тиждень жовтня в Україні відзначається Тиждень правових знань. А  Указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149/2008 встановлено започаткувати проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Так 11 грудня в приміщенні читальної зали ЦРБ проведено цікавий та повчальний правоосвітній  захід «Країна закону і права»  спільно з Рахівським районним відділом юстиції, учнями ЗОШ 1 -  3 ст. №1.
Відкрила захід бібліотекар юнацького абонементу  Оксана Федірцан словами давньогрецького філософа  Платона, який ще в 5 ст. до н.е. писав: «Я бачу близьку загибель тієї держави, де закон не має сили і перебуває під чиєюсь владою. Там де закон – володар над правителями, а вони його раби, я вбачаю порятунок держави».
Цінність держави визначається її громадянами. Немає прав без обов’язків і обов’язків без прав. В суспільстві кожен відіграє певну роль. Права і обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною, яка живе у суспільстві.
Наше завдання поглибити знання з правознавства, розвивати в молодих людей  вміння застосовувати свої знання та вміння на практиці, сприяти

поширенню правової культури та освіченості в молодіжному середовищі за допомогою сучасних пошукових технологій  та систем. До заходу долучились також користувачі бібліотеки – філії с. Ділове за допомогою Skype – зв’язку.

На тему «Здобуття практичних навичок   в пошуку нормативних документів за допомогою електронних правових пошукових систем» з присутніми ділився начальник районного відділу  юстиції Владислав Губко. Підлітки змогли самі попрактикуватися в пошуку правових документів.    
Заступник начальника районного відділу юстиції  Юлія Буряк ознайомила присутніх з мультимедійними презентаціями «Права людини і громадянина. Загальна декларація прав людини» та «Що таке закон».
Було організовано та озвучено підготовлену до заходу книжкову виставку «Через правову освіту до правової держави».
Упродовж  тижня  всі охочі користувачі бібліотеки змогли переглянути літературу на тему «Нове в Законодавстві».






Немає коментарів: