вівторок, 5 вересня 2017 р.

Гості з Румунії завітали до бібліотеки з подарунками


Під час Міжнародної наукової конференції в рамках ХХІV Міжнародного гуцульського фестивалю в Коломиї було презентовано проектну ідею створення в Рахові спільного з румунською Бистрою молодіжного центру розвитку етнічної гуцульської культури та сталого туризму. В рамках реалізації майбутнього проекту до Рахова прибули голова Союзу українців Румунії Стефан Бочута з братом Михайлом Бочутою, який мав зустріч з заступником директора Карпатського біосферного заповідника Федором Гамором.
 Їх візит став приємним сюрпризом для працівників Рахівській центральної районної бібліотеки. Кажуть, що книга – це кращий подарунок. А якщо йдеться про бібліотеку – то це вдвічі так!
Гості подарували для бібліотек Рахівської централізованої бібліотечної системи 37 примірників книг, а також журнали різної тематики (в тому числі для дітей), як на українській, так і на румунській мовах. Серед подарованих книг багато цінних та дорогих видань – це і „Кобзар” Шевченка виданий в Бухаресті, і українсько-румунський словник та розмовник, і видання дарувальника – Стефана Бочути „Словом і ділом” та інші цікаві видання.

            В.о. директора ЦБС Єва Дідик щиро подякувала гостям та виразила надію на подальшу співпрацю та культурний обмін з бібліотекою Руські Поляни – рідним селищем гостей.

Джерело: https://rakhivkultura.blogspot.com/


Немає коментарів: