понеділок, 25 вересня 2017 р.

Я – європеєць


Шановні користувачі  бібліотеки!
Просимо долучитися до Всеукраїнського конкурсу есе 
«Я – європеєць»

Відповідно до листа Міністерства культури України 13. 09. 2017 року №1062/4/15-17 щодо спільних заходів Мінкультури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на 2016 – 2021 роки, спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні, у вересні 2017 року – березні 2018 року буде проведено п’ятий Всеукраїнський конкурс есе «Я європеєць».
Основними завданнями Конкурсу є: розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.



Положення

Проведення 5 Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць»
1.Загальні положення
1.1. 5 Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» - це відкритий захід, що проводиться з метою привернення уваги до розвитку українсько – литовських відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганди європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою.
1.2. Основними завданнями Конкурсу є:
розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни;
формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів;
підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської республіки серед молодих учасників.
1.3. Організаторами конкурсу є Посольство Литовської Республіки в Україні, Міністерство культури України, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» за підтримки міністерств і відомств (за додатковим погодженням).
1.4. Конкурс проводить Організаційний комітет, склад якого формується та затверджується організаторами конкурсу.
1.5. Роботи учасників Конкурсу надсилаються до 19 січня 2018 року.
У роботі обов’язково зазначаються відомості про автора, його місце навчання (повне найменування навчального закладу (населений пункт, район, місто, область) та контакти (телефон та електронна адреса (е – mail).
2. Учасники Конкурсу
2.1. Конкурс проводиться серед учнів і вихованців 8-11 класів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, членів дитячих і молодіжних громадських організацій України.

Вимоги до робіт


Єсе має виражати індивідуальні погляди автора на запропоновану тему. У співвідношенні об’єму та функції есе має межувати, з одного боку, зі статтею та літературним нарисом, з іншої – з власними роздумами. Есеїстичному стилю притаманні образність, АСОЦІАТИВНІСТЬ МИСЛЕННЯ.

До участі в Конкурсі допускаються роботи у друкованому варіанті обсягом не більше двох сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт і розмір літер всіх частин есе – Times New Roman, 14 nm. Поля сторінок: ліве – 3см, праве – 1 см, нижнє, верхнє – 2 см.

У супровідному листі до есе зазначаються: відомості про автора (прізвище, ім`я, по-батькові, клас, група, вік, контакти); повне найменування навчального закладу( населений пункт, район, область).
За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2018 році.

Бажаючі прийняти участь у конкурсі, можуть надіслати свої роботи 
до 15 січня
на e-mail: rakhiv.crb@gmail.com 
або принести особисто до бібліотеки 
за адресою: м. Рахів, вул. Героїв АТО, 5.




Немає коментарів: